Potrebujeme:
Na lievance :
500g hladkej múky
750 ml mlieka
2 vajcia
1 kvasnice čiže 42 g
štipku soli
50g krupicového cukru
Na tvaroh:
250 g mäkkého tvarohu,nie hrudkového
1 celú bielu čokoládu
50ml amareta
1 balíček vanilkového cukru
1 smotanu na šľahanie
Na polevu:
500 ml brusnicového džúsu
150 g medu
lesné ovocie

Múku vysypeme do veľkej misy. Pridáme vajcia, štipku soli. Mlieko mierne zohrejeme. Časť mlieka oddelíme a spravíme kvások a to tak že do menšej nádoby dáme krupicový cukor,droždie a časť mlieka a poriadne vymiešame. Kvások aj ostatné mlieko pridáme do zmesi a poriadne zamiešame aby sme nemali v ceste hrudky.

Cesto necháme kysnúť hodinku na teplom mieste. Cesto po vykysnutí svoj objem skoro dvojnásobný. Medzitým si pripravíme tvaroh a polevu. Bielu čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli.

Pridáme tvaroh, vanilkový cukor a amareto.

Poriadne zamiešame

a zmes necháme vychladnúť. Šľahačku vymiešame a dáme do chladničky stuhnúť .Pred podávaním šľahačku a tvarohovú zmes zmiešame dokopy. Brusnicový džús nalejeme do hrnca spolu s medom

a varíme na miernom ohni pokiaľ džús nezhustne na medovú konzistenciu. Potom pridáme ovocie a ešte chvíľu povaríme.

Dáme z ohňa a tak isto necháme vychladnúť. Medzitým nám cesto vykyslo a môžme sa pustiť do vyprážania. Oheň dajte na najmenší, panvicu po každý krát dobre vytrite olejom.

Lievančeky striedavo natrite krémom a na vrch polejte brusnicovou polevou.
A hotový výsledok

Dobrú chuť:)