Lievance s amaretovým tvarohom a brusnicovou polevou

Po dlhšej dobe prinášam recept ktorým potešíte nejeden detský jazýček ale ktokoľvek kto má rád sladké si príde na svoje:) Dlhšia príprava ale určite stojí za to. Lievance väčšinou po pár hodinách zvednú a už nie sú tak dobré ako čerstvo upečené ale pokiaľ vám niake zvýšia tak ich ešte horúce obalte v škoricovom cukru a na druhý deň budú fantastické.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (11)

Potrebujeme:

Na lievance :

500g hladkej múky

750 ml mlieka

2 vajcia 

1 kvasnice čiže 42 g

štipku soli

50g krupicového cukru

Na tvaroh:

250 g mäkkého tvarohu,nie hrudkového

1 celú bielu čokoládu

50ml amareta

1 balíček vanilkového cukru

1 smotanu na šľahanie 

 Na polevu:

500 ml brusnicového džúsu

150 g medu

lesné ovocie

Obrázok blogu

Múku vysypeme do veľkej misy. Pridáme vajcia, štipku soli. Mlieko mierne zohrejeme. Časť mlieka oddelíme a spravíme kvások a to tak že do menšej nádoby dáme krupicový cukor,droždie a časť mlieka a poriadne vymiešame. Kvások aj ostatné mlieko pridáme do zmesi a poriadne zamiešame aby sme nemali v ceste hrudky.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu

Cesto necháme kysnúť hodinku na teplom mieste. Cesto po vykysnutí svoj objem skoro dvojnásobný. Medzitým si pripravíme tvaroh a polevu. Bielu čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli.

Obrázok blogu

Pridáme tvaroh, vanilkový cukor a amareto.

Obrázok blogu

Poriadne zamiešame

Obrázok blogu


a zmes necháme vychladnúť. Šľahačku vymiešame a dáme do chladničky stuhnúť .Pred podávaním šľahačku a tvarohovú zmes zmiešame dokopy. Brusnicový džús nalejeme do hrnca spolu s medom

Obrázok blogu

a varíme na miernom ohni pokiaľ džús nezhustne na medovú konzistenciu. Potom pridáme ovocie a ešte chvíľu povaríme.

Obrázok blogu

Dáme z ohňa a tak isto necháme vychladnúť. Medzitým nám cesto vykyslo a môžme sa pustiť do vyprážania. Oheň dajte na najmenší, panvicu po každý krát dobre vytrite olejom.

SkryťVypnúť reklamu
Obrázok blogu

 Lievančeky striedavo natrite krémom a na vrch polejte brusnicovou polevou.

A hotový výsledok

Obrázok blogu

Dobrú chuť:)

Adrián Petráš

Adrián Petráš

Bloger 
  • Počet článkov:  14
  •  | 
  • Páči sa:  1x

rád sa potulujem po kuchyni Zoznam autorových rubrík:  DezertyPolievkyHlavné jedloSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

35 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

50 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Věra Tepličková

Věra Tepličková

1,085 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu