Potrebujeme:
samozrejme kurča:)
vetvičky rozmarínu
bazalka (ja používam mrazenú)
1 limetku alebo citróny
jedno celé maslo
soľ
4 plátky šunky
korenie -7 korení (môžete použiť akékoľvek iné korenie ktoré si myslíte že sa bude v kurčati hodiť )
ryžu a kari korenie
Zálievka na šalát:
olivový olej
soľ
čierne korenie
jednu lyžičku horčice
1 malý citrón
Zmes na potieranie kurčaťa:
mletá červená paprika
mletá červená pálivá paprika
soľ
olej
čierne korenie

Šunku nakrájame na malé kocky. Do misy dáme celé zmäknuté maslo. Pridáme šunku,bazalku, a 7druhov korení. Dobre vymiešame


Kurča dobre poumývame a osušíme. Limetku ošúpeme,prekrojíme a vložíme do kurčaťa. Kurča nasolíme a prstami oddelíme kožu na prsiach od mäsa tak aby sa priestor medzi kožou a mäsom dal naplniť zmesou. Maslovú zmes plníme do už vytvoreného priestoru a masírovaním spracovávame tak aby zmes bola rovnomerne rozložená po celej časti pŕs. Zvyšok zmesi môžme dať do vnútra kurčaťa. Vetvičky rozmarínu dáme tak isto medzi prsia a kožu poprípade kľudne aj do vnútra kurčaťa.

Predhrejeme si rúru na 200 stupňov. Kurča ešte narežeme na nohách polejeme kvapkou olivového oleja a vložíme na plech poprípade do zapekacej misy a dobre prikryjeme alobalom.

Pečieme približne hodinu. Medzitým si môžeme pripraviť zmesi na šalát a na potieranie kurčaťa. Zoberieme si malú misku do ktorej dáme tak deci a pol oleja,1 vytlačený citrón,trochu soli,čierne korenie a malú lyžičku horčice. Množstvo oleja a citróna ide v pomere tri ku jednej. Zmes dobre vymiešame

Podobným spôsobom pripravíme zmes na potieranie kurčaťa. V malej miske vymiešame sladkú a trochu pálivej papriky so soľou,čiernym korením a olejom.

Po hodinke kurča vyberieme, odstránime alobal a vyberieme rozmarín. Potrieme zmesou a klasicky dopečieme pričom teplotu zvýšime na 220 stupňov. V desaťminútových intervaloch oblievame kurča roztopeným maslom z plechu a potierame zmesou. Zámerne som nenapísal čas dopečenia ale závisí to od veľkosti kurčaťa. A tu je výsledok

Na záver si ešte pripravíme ryžu a do vody v ktorej sa bude variť dáme väčšie množstvo kari korenia. Kučeravý šalát dobre umyjeme,osušíme a pokvapkáme zmesou ktorú sme si pripravili.

Dobrú chuť:)