Pečené kurča s rozmarínom,kučeravým šalátom a kari ryžou

Kurča-príprava na x spôsobov a tu je jeden z nich. Aj v tomto prípade sa fantázii medze nekladú a mnoho surovín sa dá obmeniť. Najviac na tomto jedle ma odrádza doba čakania na dopečenie kurčaťa:)

Písmo: A- | A+
Diskusia  (7)

Potrebujeme:

samozrejme kurča:)

vetvičky rozmarínu

bazalka (ja používam mrazenú)

1 limetku alebo citróny

jedno celé maslo

soľ

4 plátky šunky

korenie -7 korení (môžete použiť akékoľvek iné korenie ktoré si myslíte že sa bude v kurčati hodiť )

ryžu a kari korenie

Zálievka na šalát:

olivový olej

soľ

čierne korenie

jednu lyžičku horčice

1 malý citrón

Zmes na potieranie kurčaťa:

mletá červená paprika

mletá červená pálivá paprika

soľ

olej

čierne korenie

Obrázok blogu

Šunku nakrájame na malé kocky. Do misy dáme celé zmäknuté maslo. Pridáme šunku,bazalku, a 7druhov korení. Dobre vymiešame

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu
Obrázok blogu

Kurča dobre poumývame a osušíme. Limetku ošúpeme,prekrojíme a vložíme do kurčaťa. Kurča nasolíme a prstami oddelíme kožu na prsiach od mäsa tak aby sa priestor medzi kožou a mäsom dal naplniť zmesou. Maslovú zmes plníme do už vytvoreného priestoru a masírovaním spracovávame tak aby zmes bola rovnomerne rozložená po celej časti pŕs. Zvyšok zmesi môžme dať do vnútra kurčaťa. Vetvičky rozmarínu dáme tak isto medzi prsia a kožu poprípade kľudne aj do vnútra kurčaťa.

Obrázok blogu

Predhrejeme si rúru na 200 stupňov. Kurča ešte narežeme na nohách polejeme kvapkou olivového oleja a vložíme na plech poprípade do zapekacej misy a dobre prikryjeme alobalom.

SkryťVypnúť reklamu
Obrázok blogu

Pečieme približne hodinu. Medzitým si môžeme pripraviť zmesi na šalát a na potieranie kurčaťa. Zoberieme si malú misku do ktorej dáme tak deci a pol oleja,1 vytlačený citrón,trochu soli,čierne korenie a malú lyžičku horčice. Množstvo oleja a citróna ide v pomere tri ku jednej. Zmes dobre vymiešame

Obrázok blogu

Podobným spôsobom pripravíme zmes na potieranie kurčaťa. V malej miske vymiešame sladkú a trochu pálivej papriky so soľou,čiernym korením a olejom.

Obrázok blogu

Po hodinke kurča vyberieme, odstránime alobal a vyberieme rozmarín. Potrieme zmesou a klasicky dopečieme pričom teplotu zvýšime na 220 stupňov. V desaťminútových intervaloch oblievame kurča roztopeným maslom z plechu a potierame zmesou. Zámerne som nenapísal čas dopečenia ale závisí to od veľkosti kurčaťa. A tu je výsledok

SkryťVypnúť reklamu
Obrázok blogu


Na záver si ešte pripravíme ryžu a do vody v ktorej sa bude variť dáme väčšie množstvo kari korenia. Kučeravý šalát dobre umyjeme,osušíme a pokvapkáme zmesou ktorú sme si pripravili.

Obrázok blogu

Dobrú chuť:)

Adrián Petráš

Adrián Petráš

Bloger 
  • Počet článkov:  14
  •  | 
  • Páči sa:  1x

rád sa potulujem po kuchyni Zoznam autorových rubrík:  DezertyPolievkyHlavné jedloSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Anna Brawne

Anna Brawne

103 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

766 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Karol Galek

Karol Galek

115 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu