Budeme potrebovať:
1 až 1,5 kg zemiakov uvarených v šupke
200 g syru na zapekanie.( kto má rád syrové tak kľudne aj dvojnásobne )
1 zelenú žltú a červenú papriku
1 menšiu cuketu
1 baklažán
cesnak
cibulu
600 g mletého mix hovädzie a bravčové alebo podľa chuti akékoľvek mleté
hrsťpetržlenovej vňaťky
pár stebieloktymiánu
lyžička mletej škorice
soľ
čierne korenie
olej

Zemiaky dáme variť. Medzitým si pripravíme mäsovú zmes. Cibulku nasekáme na drobno a upražíme do sklovita. Pridáme mäso, osolíme, okoreníme, podlejeme 2dcl vody a dusíme 10 minút na malom ohni. Potom pridáme škoricu, za hrsť nasekanej petržlenovej vňate a pár natrhaných lístkov tymianu.

Chvíľu podusíme. Ochutnáme, poprípade dochutíme a dáme bokom. Papriky, cuketu, bakažán, jednu malú cibuľku a cesnak nakrájame na kocky a chvíľu orestujeme. Potom osolíme a okoreníme čiernym korením. Pomer surovín je podľa uváženia.

Keď sa nám už zemiaky uvarili, tak ich ošúpeme nakrájame na tenké kolieska a poukladáme na spodok zapekacej misky.

Na to dáme polovicu mäsovej zmesi a polovicu nastrúhaného syra.

Stredná časť bude tvoriť zeleninová zmes. Kedže bude len jedna tak použijeme celú zmes.

A zas naukladáme zvyšok zemiakov mäsa a syru. Pečieme pri 180 v strednej časti pokiaľ syr nebude zapečený. Cca trištvrte hodinu až hodinu.
A výsledok


Dobrú chuť:)