Albert Klein
"Šéfkuchári".
Keď som pred mnohými rokmi po určitom čase strávenom v praxi vstúpil do prostredia vzdelávania, konkrétne stredného odborného a k tomu aj technického, bol som prekvapený, keď si moji starší kolegovia sami zo seba uťahovali: "kto umí - umí, kto neumí učí". V tých časoch (koniec osemdesiatych rokov) boli stredné odborné školy paradoxne celkom slušne obsadené odborníkmi, veľmi často prichádzajúcimi z praxe, alebo s praxou spolupracujúcimi. Preto som toto sebahanenie bral viac, ako recesiu. Po rokoch si uvedomujem, že odborník, dobrý profesionál so skúsenosťami z praxe je v školskom systéme veľmi potrebný a že v súčasnosti je ich stále menej takých, ktorí sú ochotní podeliť sa o svoj fortieľ. Bohužiaľ, odborníci často chýbajú aj v pozíciách, ktoré vzdelávanie a jeho kvalitu zásadne ovplyvňujú.