reklama

Prečo pandémia lynčuje najmä starých?

V metafyzickej sfére robia vážnu chybu najmä starší ľudia tým, že udržiavajú vo svojej mysli spojenie s nebohými.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Ak sa na to spýtate tých, ktorých mnohí považujú za odborníkov, povedia vám niečo v tom zmysle, že starší ľudia trpia rôznymi chorobami a ich imunitný systém nie je schopný sa účinne brániť agresívnym vírusom.

A aj keď k tomu pridáme pravdepodobnosť, že väčšina seniorov je predávkovaná liekmi, ktoré imunitnému systému nepomáhajú, ale skôr naopak  (v mnohých prípadoch zníženie medikamentov by im prospelo), stále to bude len čiastočné vysvetlenie.

 Hlavné jadro odpovede na otázku v titulku treba hľadať v troch rovinách - v emocionálnej a metafyzickej, tou treťou je úroveň zdravotníckej starostlivosti.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

V niekoľkých svojich blogoch som šírenie pandémie dal do súvislosti  so strachom, nenávisťou, závisťou, mágiou (nielen čiernou). To všetko je prilievanie oleja do ohňa pandémie, na čom okrem expertov na korónu a politikov vytvárajúcich strašidelnú atmosféru aj na vojne medzi vakcinovanými a neočkovanými majú svoj podiel aj média.

V metafyzickej sfére (tí ktorí v nadzmyslový svet neveria, môžu tento odsek preskočiť) robia vážnu chybu takmer všetci starší ľudia tým, že udržiavajú vo svojej mysli spojenie s nebohými. Istotne je bolestivé keď nám niekto blízky odíde na druhý svet, ale treba nájsť v sebe vôľu nežiť v minulosti, neprehrabávať sa v spomienkach na mladosť a na tých, ktorí už medzi nami nie sú. Snažte sa od mŕtvych odpútať! Čím viac budete žiť v minulosti alebo v strachu z budúcnosti, tým viac to pocítite na zhoršení psychiky aj fyzického stavu. Neudržiavajte spojenie s nijakou duchovnou entitou, vymažte z portfólia svojej viery všetko, udržiavajte spojenie prostredníctvom modlitby alebo vlastnými slovami jedine s Bohom – Nebeským Otcom. Neklaňajte sa modlám. Boh ich zakázal. V Biblii, v starom i novom zákone je tento zákaz zdôraznený niekoľko tisíckrát. Nešírte ich ani v digitálnej podobe na Internete. Alebo si myslíte že je lepšie poskákať Všemohúcemu po hlave a potom volať na všetky strany a hľadať protekciu? Žiadna protekcia tam hore neexistuje. Skúste nahnevať suseda, len smelo do toho, poriadne ho pourážajte,  nenechajte na ňom suchej nitky a o pár minút mu zaklopte na dvere, že dačo od neho chcete...

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Ešte pár slov k úrovni zdravotnej starostlivosti. Po technickej i odbornej  stránke je naše zdravotníctvo bezpochyby na vysokej úrovni, netreba poškuľovať po vyspelejších západných krajinách, že niekde majú zdravotníctvo na vyššom leveli, pretože ani tam nedokážu s pandémiou robiť zázraky.

 Je však otázka, či s daným potenciálom dokáže naše zdravotníctvo aj dobre narábať. Lekári, sestričky a ostatný zdravotnícky personál  pri vykonávaní svojej práce to nikdy nemali ľahké, no boriť sa po krk v terajšom bahne pandémie to majú ešte omnoho náročnejšie.

Pacient sa zverí do opatere nemocnice s dôverou, že mu pomôžu a tam nervozita, stres, strach, ba i hnev...všetko zlé by sa dalo krájať. A to nielen na kovidových oddeleniach. Personálu je málo, oddelenia preplnené, sestričky robia za dve, pacienti netrpezliví, ustráchaní, ubolení, niekedy pokričia na sestričky, tie vybuchnú a vrátia im to, stáva sa, že aj lekár sa na ne vyvŕši...  

SkryťVypnúť reklamu
reklama

V nervóznom prostredí je náramne ťažké udržať v sebe pokoj, pretože stres a nepokoj sa ako plameň šíri z jedného na druhého. V nedobrom prostredí sa niet čo čudovať, ak sa lekárovi nepodarí operáciu urobiť najlepšie, napriek tomu, že je vynikajúci odborník a nie je si vedomý, žeby spravil nejakú chybu. Niet sa čo čudovať, ak vystresovanej a vyčerpanej sestričke pri pichnutí pacienta praskajú žily pod rukami alebo sa vytvorí krvná zrazenina. Niet sa čudovať ak vystresovaný zdravotník podá infúziu a pacient zareaguje prudkým zhoršením zdravotného stavu...

Úsudok ako môže vplývať interakcia medzi lekárom alebo sestričkou a pacientom si môžete urobiť aj z toho, s čím sa mi zdôverila istá pani. Vždy keď prišla na vyšetrenie, sestrička jej namerala vysoký tlak, lekár jej chcel predpísať lieky, ale odmietla, že by ešte chcela vyčkať a potom sa  rozhodne. O niekoľko dní si skúsila zmerať tlak doma. Mala ho v poriadku. Opakovane si ho sledovala niekoľko týždňov, ba požičala si aj tlakomer od známej s podozrením, či ten jej nie je pokazený. Tlak mala v norme. Ale keď prišla znovu na vyšetrenie, znovu jej stúpol ...

SkryťVypnúť reklamu
reklama

To isté platí aj pri očkovaní. Dôležité je nielen to, aby očkovacia látka bola v poriadku ale aj to, aby zdravotník, ktorý ju podáva mal v poriadku psychiku a pod kontrolou svoje emócie.

Podľa môjho názoru by sa pacienti mali z koróny podľa možnosti liečiť čo najviac doma a do nemocnice by ich mali brať len v krajnom prípade. Pravda, lekár len ťažko môže odmietnuť niekoho v ťažkom stave, v prípade, žeby doma chorobu neprežil, pozostalí by ho mohli obviniť. A to aj napriek tomu, že sa nedá dokázať, že šanca na prežitie je v nemocnici vyššia. Ja osobne si to nemyslím. Okrem negatívnych vplyvov nepokojného prostredia na pacientov aj preto, že na oddeleniach chorým robia až príliš často röntgeny, magnetické rezonancie ci cetéčka... To ich môžu odviezť do černobyľskej atómovky a strčiť ich tam rovno pod sarkofág...

A k tomu este hospitalizovanym podávajú dokonca aj antibiotiká, hoci je dokázané, že tie už melú z posledného aj proti baktériam nieto ešte proti vírusom... Aj to môže pacientom namiesto pomoci este viac priťažiť. A tie pľúcne ventiltory naozaj pomáhajú? Nie sú len ďalším klincom do rakvy?

Práve rodina by sa mala snažiť ťažko nemocným, nielen seniorom, vytvoriť doma čo najpokojnejšie prostredie, dodržiavať rady, ktoré sú vyššie (aj v súvisiacom článku dole - Účinne proti koronavírusom) a potom už len v pokoji veriť, že všetko zlé sa na dobre obráti.

Alojz Hric

Alojz Hric

Bloger 
  • Počet článkov:  19
  •  | 
  • Páči sa:  48x

Krédo: žiadna téma by sa nemala pokladať za tabu. Píšem fejtóny, glosy, satirické útvary. Občas nabrúseným perom pichnem aj do osieho hniezda... Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu