reklama

Starší si to vždy vyžerie...

Už kvôli nej ani nespávam. Doteraz som žila v naivnej predstave, že to malé stvorenie, po ktorom som tak túžila, zostane navždy rovnaké. Prečo musí byť dnešná „evolúcia“ taká rýchla?

Písmo: A- | A+
Diskusia  (13)

Mladšia sestra. Asi pred mesiacom sme si začali byť skutočne blízke. Hoci nás delí veľký vekový rozdiel, našli sme si k sebe cestu. Stala som sa jej dôverníčkou a úprimne som sa tešila, že sa radšej obráti na mňa ako na rodičov. Lenže kdesi nastala chyba. Ja som ďaleko a ona dospieva rýchlejšie, ako by sa mi páčilo. Prečo si pri tom pripadám taká bezmocná?Ja viem, ani ja som nebola iná. Tiež som chcela spoznať rôzne veci, pocity, ale prečo mám pocit, že som mala viac rozumu? Za mojich čias to také nebolo... Ako som z duše neznášala túto vetu, ktorú mi naši servírovali pri každom argumente, ktorý som na nich vytiahla. Nemohla som byť von dlhšie ako do desiatej, lebo „ja v tvojom veku“, nemohla som pozerať nejaký film, lebo „my v tvojom veku“, nemohla som toľko vecí, až to začalo byť prirodzené. Stačil jeden pohľad prísnych očí a môj príchod 5 minút po večierke bol posledný. Kde sa tá prísnosť stratila?Starší súrodenec je takým testovacím panáčikom. Rodičia si na ňom vyskúšajú povolenia, zákazy, detské hračky, knižky, dospelácke filmy, skúšky v škole a keď vidia, že uspeli, zrazu poľavia. Mladší sa už len vezú. Síce čelia porovnávaniu, ale predsa len sú už „overení“. Ak sa to podarilo pri prvom, podarí sa to aj pri druhom, treťom, alebo desiatom. Nie, nechcem tu kecať do výchovných metód. Skôr naopak. Ak sa história a gény opakujú, budem ako moji rodičia. A tak trochu rodičovský prístup hrám aj teraz. Dúfam, že mi to moja „malá“ sestra nebude mať za zlé. Len ju chcem uchrániť pred všetkými tými pádmi, ktoré ju ešte čakajú.

Emília Andrejová

Emília Andrejová

Bloger 
  • Počet článkov:  29
  •  | 
  • Páči sa:  0x

už trojročná "blaváčka", zakorenená na východe, vyrastajúca v strede a "dozrievajúca" na západe. Zoznam autorových rubrík:  spoznávamvýmyslysúkromnékultúra

Prémioví blogeri

Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

754 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu