Ako na to?
Potrebujeme: vodu z kyslej kapusty podľa potreby a chuti rozriedenú s vodou, 1 kg kyslej kapusty, 1 kg bravčovej krkovičky, 2 údené klobásy, 5 zrniečok čierne korenie, 2 bobkové listy, 2 KL červenej mletej papriky, 1 väčšia cibuľu a za hrsť sušených húb.
Bábka: zemiaky, koľko stravníkov toľko stredne veľkých zemiakov, polohrubá múka, prášok do pečiva, 2 strúčiky cesnaku, 2 PL oleja, 1 vajce, soľ, mleté černe korenie.
Rezance: polohrubá múka 2 zemiaky, voda a soľ.
Do hrnca dáme variť kapustovú vodu s mäsom. Keď zovrie, znížime teplotu, pridáme 1 cibuľu, korenie, soľ, bobkový list a sušené huby, ktoré sme predtým aspoň 1/2 hodinu namočili v mlieku. Necháme pomaly variť. Asi po 1/2 hodine pridáme kapustu a klobásu. 1/2 hodinu pred dovarením mäsa vložíme do polievky bábky, ktoré počas varenia vystúpia na povrch, varíme ich 20 minút. Mäso, klobásu, kapustu (ktorú použijem, ako prílohu) a bábky vyberieme na osobitnú misu.
Bábky: zemiaky očistíme, postrúhame na hrubšom strúhadle, pridáme olej, 1 KL prášok do pečiva, cesnak, soľ, trochu mletého korenia, 1 vajce. Zmiešame a pridáme toľko polohrubej múky, aby sa dali vytvarovať valčeky (knedle), ktoré uvaríme pre každého stravníka osobitne.
Rezance: na podložku nasypeme múku, do ktorej postrúhame na jemnom strúhadle uvarené zemiaky, pridáme soľ, vymiesime tuhšie cesto, ktoré valčekom vyváľame. Pokrájame na široké rezance, dáme variť do posolenej vody. Zlejeme ich a prelejeme studenou vodou.
Polievku podávame s rezancami a bábky s klobásou, s mäsom a s kapustou.
Výborné a sýte jedlo.

Stačí jeden väčší hrniec, do ktoré som dala kapustovú vodu, mäso, klobásu...

Zemiaky na bábky nastúhame na hrubšom strúhadle

Medzičasom si pripravíme rezance

Bábky sú hotové...

Polievku servírujeme s rezancami

Hlavné jedlo: bábka, mäso, klobása a kapusta. Naozaj dva v jednom, polievka
a hlavné jedlo. Nech chutí!