Pečené zemiaky s mrkvou a s tymiánom
Potrebujeme: 1,5 kg zemiakov, 400 g mrkvy, 1/2 dl oleja, 1 citrón, 2 PL vegety a 2 PL tymiánu.
Postup: zemiaky a mrkvu očistíme a nakrájame na kolieska. Posypeme vegetou, soľou, tymiánom, polejeme olejom a šťavou z jedného citróna. Dobre premiešame a necháme postáť 1-2 hodiny. Potom ich preložíme do horúceho, vopred vyhriateho plechu a pečieme v teplovzdušnej rúre pri teplote 180 °C, asi 40-45 minút. Zemiaky sú vhodné, ako príloha k mäsu na šťave, ale chutné sú aj samé o sebe. Výborne chutia i s kapustovým šalátom, prípadne aj s kyslou smotanou. Nič „nové na svete" a predsa tak chutné!
Užitočná rada: do vyhriatej rúry vložíme plech, na ktorom budeme piecť zemiaky. Ak dáme zemiaky na teplý plech spodné zemiaky sa neprilepia.
Poznámka: ja používam teplovzdušnú rúru, rozdiel v teplote medzi klasickou elektrickou rúrou a teplovzdušnou je asi 10-20 C v prospech teplovzdušnej, pri pečení v klasickej (základne) elektrickej rúre pridáme tých 10 -15 °C

Dobrú chuť!