Vyprážaný zeler s tvarohovou penou
Potrebujeme: 500 zeleru, 1 l zeleninového vývaru, 2 vajcia, 2 PL hladkej múky, 2 PL strúhanky, 4 PL sezamového zrniečka, soľ, mleté čierne korenie a tuk na vypraženie.
Tvarohová pena: 200 g netučného tvarohu, 200 ml šľahačkovej smotany, soľ, mleté čierne korenie, 1 strúčik cesnaku, pažítka, petržlenová vňať, pažítka alebo žerucha.
Postup: zeler očistíme, pokrájame na asi 2 cm hrubé kolieska, na 5-7 minút ich dáme variť do vývaru, vyberieme, necháme odkvapkať. Vajce rozšľaháme s trochou soli, múku strúhanku a sezamové zrniečka zmiešame. Kolieska zeleru postupne namáčame vo vajíčku a potom ich obaľujeme v zmesi, ktorú sme si vytvorli zmiešaním múky, strúhanky a sezámových zrniečok, vyprážame v horúcom tuku z oboch strán. Tvaroh so smotanou vyšľaháme na hladkú penu a pridáme prelisovaný cesnak. Ja som penu dochutila posekanoú žeruchou. Zeler podávame so zemiakovou kašou, na každé vypražené koliesko dáme za lyžicu tvarohovej peny.
Dobrú chuť!
