Tento recept je časovo náročnejší, ale výsledný efekt stojí za námahu. Určite si ho radi zaradíte do jedálneho lístka. Na prípravu budete potrebovať zhruba 45 minút. Aby bol postup jasnejší pripravila som niekoľko fotografií.
Čo budeme potrebovať:
300 g bucatini ( kľudne môžete použiť aj špagety)
350 g čerstvých paradajok
50 g zelených olív
20 g capperi ( kapary)
200 g mozzarella
niekoľko lístkov bazalky
niekoľko lístkov oregana ( môžete použiť aj sušené)
mlynček s korením
niekoľko lyžíc olivového oleja
soľ
Príprava:
Ako prvé odporúčam urobiť si z alobalu vrecko, kde dáme na záver pripravenú cestovinu. Aby som dosiahla efekt širšieho dna vrecka, tak som zahla rohy a vytvorila trocha širšie dno.


Paradajky uvaríme vo vode. Sparené paradajky ošúpeme, pokrájame a necháme odtiecť v sitku.




Olivy a mozzarellu pokrájame na malé kúsky. Capperi necháme odkvapkať v sitku.
Bazalku a oregano nasekáme na drobno.

Vo väčšom hrnci v dobre osolenej vode uvaríme cestovinu “al dente”, keďže ju budeme zapekať v rúre, tak dajte pozor, aby bola menej uvarená ako zvyčajne.
Uvarenú a scedenú cestovinu zmiešame v mise s pripravenými ingredienciami. Pokvapkáme olivovým olejom. Pridáme trocha namletého korenia, soľ a znova premiešame.
Pripravené cestoviny opatrne vložíme do alobalu. Polejeme olivovým olejom. Alobal sa snažte čo najlepšie hermeticky uzavrieť, postavte to na pekáč, tak aby sa to neprevrátilo.

Do vyhriatej rúry na 180°C dáme cestovinu zapiecť na 10 minút.
Po vybratí z rúry opatrne otvorte alobal, vrchný lem alobalu odstrihnite nožnicami, ozdobte bazalkou a ihneď podávajte za pomoci vidličky a lyžice.

Dobrú chuť a nezabudnite mi napísať ako sa vám podaril recept!