Polpette di uova – fašírky s vajcom. Rýchly a jednoduchý recept.

Tak ako v predchádzajúcom recepte na fašírky, tak aj v tomto využijeme suroviny, ktoré má každý väčšinou doma. Znova to budú netradičné fašírky bez mäsa.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (18)

Aj tento recept má pôvod v starom Taliansku, keď gazdinky museli využiť a spotrebovať všetky potraviny, čo doma mali. Určite sa menej plytvalo potravinami, ako sa to deje v dnešnej dobe. Znova použijeme starší chlieb, ktorý väčšinou už nikto nechce zjesť. Fašírky budeme podávať s paradajkovou omáčkou.

Čo budeme potrebovať:

4 celé vajcia

starší chlieb aspoň 4-5 ks

parmezán 4 lyžice

olivový olej

petržlenovú vňať

soľ

korenie

Suroviny na paradajkovú omáčku:

4-5 paradajok, alebo konzerva lúpaných paradajok

soľ

čili

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

bazalka

Postup prípravy:

Chlieb si natrháme na menšie kúsky, dáme si ho do sitka, prelejeme horúcou vodou , prípadne mliekom a necháme odtiecť .

Chlieb
Chlieb (zdroj: Silvia)

V mise si vidličkou rozšľaháme 4 celé vajcia, pridáme vyžmýkaný chlieb, parmezán (môžete si ešte pridať aj nejaký iný nastrúhaný tvrdý syr, ja som pridala ementál), soľ, korenie, petržlenovú vňať a všetko si spolu vymiešame vidličkou, ak to budete mať riedke, pridajte trocha nenamočeného chleba.

Príprava
Príprava (zdroj: SA)

Na panvicu si dáme dostatočné množstvo oleja, do rozpáleného oleja tvarujeme lyžicou za pomoci vidličky menšie fašírky. Vypražíme do zlatista. Samozrejme, že môžete použiť aj fritézu. Ja ju nepoužívam, lebo vyprážané jedlo robím len výnimočne.

SkryťVypnúť reklamu

Môžete si to aj upiecť v rúre na papieri na pečenie, tak sa vyhnete vyprážanej variante. Pôvodný recept je z čias minulých, vtedy sa až tak nedbalo na vyprážané jedlá.

Fašírky
Fašírky (zdroj: SA)
Obrázok blogu

Príprava omáčky:

Ako prvé si sparíme a ošúpeme paradajky, prípadne si kúpte už pripravené lúpane paradajky v konzerve. Pripravené paradajky dáme do hrnca bez oleja, či masla, pridáme soľ, trocha čili a chvíľu povaríme. Pridáme niekoľko nasekaných lístkov bazalky. Len čo to prejde varom, môžete omáčku odstaviť.

Do pripravenej omáčky vložíme vypražené fašírky, ozdobíme lístkami bazalky a podávame.

Fašírky s paradajkovou omáčkou
Fašírky s paradajkovou omáčkou (zdroj: Silvia Auxtová)
Silvia Auxtova

Silvia Auxtova

Bloger 
  • Počet článkov:  25
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Coach zdravého životného štýlu. Venujem sa poradenstvu v oblasti zdravého životného štýlu, úprave stravovacích návykov, regulácii hmotnosti, regenerácií tela a získaniu kondície. Zaoberám sa vonkajšou a vnútornou výživou. Venujem sa aj športovej výžive. Urobte niečo pre seba: zmeňte svoj pasívny životný štýl . Dá sa to aj bez veľkej námahy, 80% tvorí zdravé stravovanie a zvyšných 20% pohyb. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Tupou Ceruzou

Tupou Ceruzou

316 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

35 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
INESS

INESS

108 článkov
INEKO

INEKO

117 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu