Potrebné suroviny:
400 g špagiet ( na osobu sa počíta 100 g)
2 mrkvy
stonkový zeler
½ žltej papriky
2 lyžice hrášku
niekoľko lístkov špenátu
½ cibule
1 strúčik cesnaku
½ pohára olivového oleja
Parmezán
soľ
čili paprika
bazalka
Ako budeme postupovať:
Príprava:
Očistenú mrkvu a zeler, umyjeme, osušíme a pokrájame na kolieska. Vyčistenú papriku si pokrájame na pásiky. Ja som kvôli spestreniu farieb , kedže je jeseň , použila aj trocha zelenej a červenej papriky. Sparené paradajky ošúpeme , pokrájame na menšie kusy. Očistíme cesnak a cibuľu.
Cibuľu nakrájame na menšie kúsky a cesnak si pretlačíme.
Varenie:
Do vriacej osolenej vody dáme variť mrkvu, zeler, hrášok ( ak použijete sterilzovaný hrášok, tak ho pridajte iba na záver, aby sa nerozvaril), hneď pridajte aj ošúpané paradajky, nakrájanú papriku, prelisovaný cesnak a posekanú cibuľu.
Prikryté varíme na miernom ohni 15 minút.
Pridáme špagety, občas premiešame. Pred koncom varu pridáme lístky špenátu a prípadne hrášok, ak je sterilizovaný. Šapegety varíme “al dente”, čas varenia podľa návodu na obale, tak aby sa vam nerozvarili.
Ocedené špagety vysypeme do väčšej misy, polejeme olivovým olejom a posypeme mletým čili.
Dochutíme parmezánom a ozdobíme bazalkou.

