Zapečené lasagnette - Lasagnette gratinate.

Cestovinám bude aj dnes venovaný lahodný recept, jeho príprava Vám nezaberie viac ako 40 minút. Delikatesa vhodná na akúkoľvek príležitosť. Určite si na ňom pochutnáte.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (4)

Hlavnú úlohu v recepte bude zohrávať nie len voňavý parmezán, ale aj lahodná šunka a „zhrešíme“ aj s troškou smotany. Úplne v pohode si na ňom pochutnajú aj štyria hladoši. Už sa Vám zbiehajú slinky? Nebudem Vás ďalej trápiť!

Čo budeme na zapečené lasagnette potrebovať:

· 400 g lasagnette ondulate (široké zvlnené rezance)

· u nás asi skorej dostupne fettucce ricce – sú veľmi podobné

· 100 g šunky

· 3 lyžice olivového oleja

· 2 celá vajcia

· 1 pohár smotany na varenie

· parmezán

· soľ

· biele korenie

· strúhanku a maslo na vymazanie zapekacej formy

Ako na to?

1. Pripravte si väčší hrniec s dostatkom osolenej vriacej vody. V ňom opäť na spôsob „al dente“ uvarte pripravené cestoviny, ktoré následne ocedíme.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

2. Vedľa na panvici rozohrejte olivový olej, ku ktorému pridáte na kocky pokrájanú šunku, smotanu, vyšľahané vajcia, nastrúhaný parmezán, soľ a biele korenie.

3. Kvalitný parmezán ničím nenahradzujte a majte na pamäti, že pre talianske jedlá sú typické kvalitné suroviny a jednoduché postupy prípravy. Nenechajte sa preto zlákať náhradami, vďaka tomu by jedlo nemalo s Talianskom nič spoločné.

4. V mise premiešajte lasagnette s pripravenou zmesou a rozohrejte rúru. Do vymazanej a strúhankou vysypanej zapekacej formy vysypte lasagnette, na ktoré nastrúhate parmezán, a dajte zapiecť zhruba na 10 minút.

SkryťVypnúť reklamu

5. Po zapečení ihneď podávajte.

6. Na záver si to ešte môžete prizdobiť bylinkami, ja som použila pažítku a petržlenovú vňať.

Lasagnette gratinate
Lasagnette gratinate (zdroj: Silvia Auxtová)

Rady a tipy pre prípravu talianskej cestoviny – po taliansky pasta

Keď pripravujete k cestovinám omáčku, dbajte na jej dostatočné množstvo. Podľa Talianov musí na dne taniera vždycky zostať toľko omáčky, aby ste ju mohli vytrieť krajíčkom chleba.

Pri príprave cestoviny a omáčky tiež dbajte na to, nech máte omáčku po ruke vždycky skorej ako samotné cestoviny. Nie je totiž nič horšie ako zaschnutá a studená cestovina, na tej si nepochutnajú ani tí najväčší jedáci. Cestovina sa neohrieva, treba si ju vždy pripraviť tak, aby ste ju mohli ihneď podávať. 

SkryťVypnúť reklamu
Zapečené lasagnette
Zapečené lasagnette (zdroj: Silvia Auxtová)
Zapečené lasagnette
Zapečené lasagnette (zdroj: Silvia Auxtová)
Silvia Auxtova

Silvia Auxtova

Bloger 
  • Počet článkov:  25
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Coach zdravého životného štýlu. Venujem sa poradenstvu v oblasti zdravého životného štýlu, úprave stravovacích návykov, regulácii hmotnosti, regenerácií tela a získaniu kondície. Zaoberám sa vonkajšou a vnútornou výživou. Venujem sa aj športovej výžive. Urobte niečo pre seba: zmeňte svoj pasívny životný štýl . Dá sa to aj bez veľkej námahy, 80% tvorí zdravé stravovanie a zvyšných 20% pohyb. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Anna Brawne

Anna Brawne

103 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

50 článkov
Marian Nanias

Marian Nanias

274 článkov
Marcel Rebro

Marcel Rebro

141 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu