reklama

Ráno je niekedy ako hnisavý vriedok

Keby som nemal prehrávač hudby, asi by som cestu do práce neprežil. A nielen dnes. Ja viem bez hudby vydržať. Aj ľudí počúvam rád. V školskom autobuse, o siedmej ráno, ale nemám koho počúvať. Ide ma poraziť. Už ráno ma bolí hlava. A potom to pokračuje celý deň. Kvôli vôni spáleného fritovacieho oleja a káve vyžmýkanej z týždňových ponožiek.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (2)
deviantart.com
deviantart.com (zdroj: Sodermalm morning by Daywish)

„Pozri, aký článok som prečítala včera, keď som išla vlakom na prijímačky,“ kričí na pol autobusovej uličky deviatačka s prefarbenými vlasmi načerveno. Rozhadzuje pritom časopisom a stihla frngnúť právničke, cestujúcej do práce, rovno po špičke nosa. Keby na ňom mala vriedok, jeho obsah by určite skončil na frizúre starej pani sediacej oproti. Počas dvanástich minút - presne toľko trvá cesta od zastávky, kde dennodenne pristúpia do autobusu tri harfičky, až na stanicu – sa predná časť autobusu dozvie úplne všetko - aj o tajných záznamoch v menštruačnom kalendáriku.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Žena v rýchlom občerstvení, kde robia žemličky a odporné presso, sa netrafila do tanierika a z lyžice vykydla polovicu parížskeho šalátu na dlážku. Čerstvé pečivo jej ešte nedoniesli. Nadáva. A ešte má aj čelo a vlasy spotené - erárnu čapicu s logom firmy si nemôže zložiť, aj keď sa nad fritovacou panvicou mení na igelitovú teskotašku.

V predajni delikatesných čokoládových pochúťok otvárajú až o ôsmej. Rebeky, ktorých tikajúce biologické hodiny počuť až na ulicu, otvoria až o 8:15. Aby aspoň oni mali super deň, a druhým ho pokazili. Čokoládovú tyčinku by si kúpilo veľa ľudí, ráno je vtedy o niečo krajšie. Ale nové gélové nechty a chlapov nezáujem majú prednosť.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Keby som nemal prehrávač hudby, asi by som cestu do práce neprežil. A nielen dnes. Ja viem bez hudby vydržať. Aj ľudí počúvam rád. Ale dnes skrátka nebolo koho počúvať.

Michal Badín

Michal Badín

Bloger 
  • Počet článkov:  103
  •  | 
  • Páči sa:  0x

"Napjal jsem struny ze zvonice na zvonici; girlandy z okna do okna; zlaté řetězy z hvězdy na hvězdu a tančím..." Arthur Rimbaud Zoznam autorových rubrík:  Kultúra a hudbaPOKUSY o VERŠELEN tak,veď prečo NIESúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

296 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu