Čokoládové fontány

Ak niekto miluje čokoládu a má vyberaný jazýček, tak by sa mal vybrať do Belgicka, kde tečú čokoládové fontány.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (35)

Božský čokoládový nápoj, bol kedysi dostupný iba vybranej spoločnosti a to v časoch keď Krištof Kolumbus objavil čokoládu v novom svete a priviezol ju do Európy koncom 15. storočia. Odvtedy si už starý kontinent nevieme predstaviť bez chuti čokolády. 

Receptúry na výrobu čokolády boli a aj v súčasnosti sú utajované. Sú rodinným klenotom. Ale tvorivosť sa prejavuje i u výrobcov tejto delikatesy. A tak pestrosť chutí ale aj spôsobu úpravy a produkcie čokoládových výrobkov je v súčasnosti neobmedzený.Napriek tomu iba niektoré čokoládové výrobky sú vychýrené svojou špecifickou chuťou ale predovšetkým tradíciou kvality a spôsobu predaja. K ním patrí aj slávna belgická, ručne vyrábaná, čokoláda rôznych tvarov a chutí. Belgické čokoládové „bonbóny“ sa tradične plnia krémom alebo orieškami. Najkvalitnejšia čokoláda obsahuje až 100%  kakaového masla. Predáva sa ako tmavá, mliečna, biela. Horká čokoláda je takmer bez cukru a obsahuje až 90 % kakaa. Známe belgické čokoládové domy (The House of Chocolates) produkujú svetoznáme značky Charbonnel et Walker, Godiva, Ackermans, Neuhaus, Crown Royale, Duchy Originals,...a dajú sa prirodzene objednať a kúpiť i po internete. 

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Belgičania majú nielen dobrú čokoládu ale vedia ju aj s vkusom predávať. Predávať čokoládu je v Belgicku povolanie o umení aranžovania. Špecializované obchody lákajú okoloidúcich vôňou, farbami, tvarmi svojich výrobkov ale tiež spôsobom darčekového balenia. Majitelia obchodíkov obsluhujú s úsmevom a s radosťou. Okamžite reagujú na potenciálnych zákazníkov a vybrané kúsky im zabalia do hodvábneho papiera a uložia do nádherne vyzdobených škatuliek. A obchodníci sú vynaliezaví, lákajú do svojich obchodov i fontánami, z ktorých tečie čokoláda a pripravený keksík sa dá do fontánky namočiť a ochutnať... a tak doprajú aj ostatným, ktorí iba vstúpia a prehĺtajú sliny, ktoré tečú pri pohľade na tú krásu ale i na tú  cenu.

SkryťVypnúť reklamu
Obrázok blogu

 

Obrázok blogu

Obrázok blogu

Prémioví blogeri

Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

767 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

91 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Věra Tepličková

Věra Tepličková

1,093 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu