reklama

Deň plný komplimentov-teším sa na dnešný deň

24. január bol vyhlásený za deň komplimentov. V tento deň by každý mal vysloviť kompliment aspoň piatim ľuďom a tak si uvedomiť potrebu slušného správania. Nevedela som, že dnes mám sviatok, pretože ja komplimenty milujem, rada ich dávam a rada ich dostávam. Takže: „ ľudia vážim si vás a dôverujem vám...“

Písmo: A- | A+
Diskusia  (28)

Kompliment je niečo, čo povieme niekomu aby sme mu vyjadrili uznanie, úctu, potešenie z toho, že ho vidíme, že s ním zdieľame malé okamžiky blízkeho stretnutia.

Vyjadrovať kompliment zo srdca, znamená, že v srdci úctu k iným nosíme, že je tam ako prirodzená súčasť vlastnej existencie.

Moji rodičia ma vychovali tak, aby som tieto pravidla slušného správania dodržiavala. A naučila som sa podľa nich správať. Ale pamätám si, kedy sa toto naučené pravidlo môjho vzťahu k ľuďom, začalo meniť na môj vnútorný pocit. Stalo sa to vtedy, keď som si dovolila v sebe pripustiť, že som dobrý človek, hodný sebaúcty, úcty a lásky aj keď som o sebe vedela a viem, že robím chyby, aj keď viem, že mám ďaleko od dokonalosti. Vtedy som pochopila, že tak ako ja i iní ľudia majú svoju hodnotu v svojej dokonalej nedokonalosti. A tak sa stalo, že mám rada vôňu človečiny, mám rada ľudí v ich slabostiach i odvahe, v ich radostiach i bolestiach, v ich strachoch, úzkostiach, omyloch i nových experimentoch, ktorými sa predierajú vlastným životom.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

A vždy keď to tak cítim, tak to vyjadrím. A keď to vyjadrím moje srdce sa trochu rozbúši radosťou, že som znovu bola schopná vidieť ľudskú krásu.

Mám rada komplimenty a vždy ma poteší ak čítam, počujem, vidím iných  ako si ich vzájomne vyjadrujú, vtedy sa v duchu i priamo pripájam k ním, pretože vtedy je mi dobre s vami.

Takže k dnešnému dňu a ku dňom ďalším, chcem vám povedať: "ľudia vážim si vás a dôverujem vám..., že máte chuť náš svet vzťahov  meniť tak aby nám spolu bolo na ňom lepšie"  

Prémioví blogeri

Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu