reklama

Lebka a skrížené kosti na detskej hrudi

V Tescu v letnej sezóne som kúpila pekné modro-zelené prúžkované tričko vnukovi...

Písmo: A- | A+
Diskusia  (157)

Príjemná bavlna, polokošeľový strih, pekné farby,...normálna cena,...Moje rozhodnutie bolo jasné. Z veľkostí pre 2 až  12 ročných som vybrala veľkosť pre päťročného. Obliekla som mu tričko. Vnuk bol spokojný ale čosi mu vŕtalo v hlave. O chvíľu sa spýtal:

„Prečo mám na tričku mŕtvoly?“. Jeho otázka ostala visieť vo vzduchu, nerozumela som.

„Kde sú mŕtvoly?“ opýtala som sa.

Založila som si okuliare a lepšie pozrela na detskú hruď. Ostala som prekvapená a zhrozená. Skutočne okrem výrazného znaku „Skate Hero“ , ktorý som si všimla pri kupovaní trička, boli prišité dva ďalšie obrázky lebky so skríženými kosťami. 

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Módni dizajnéri sú skutočne tvoriví a nechávajú sa inšpirovať všeličím. A rozumiem aj tomu, že v obchode sa musí myslieť aj na predajnosť výrobku a tú zvyšujú módne trendy. Piráti z Karibiku, filmový hit posledného roku, určoval aj ich smerovanie. Ale podľa mňa zašli priďaleko, keď na detské oblečenie použili lebku so skríženými kosťami. A všimla som si, že tento trend sa nedotkol iba trička, ktoré som kupovala. Mnohé z detských odevov s touto symbolikou predávajú aj v HM, značkovej predajni. 

Prečo o tom píšem?

Lebka so skríženými kosťami je symbol násilnej smrti, zabíjania, pomsty,...

Domnievam sa, že takéto symboly nemajú žiadnu súvislosť so symbolikou detí. Nosenie oblečenia s podobnými obrázkami môže viesť k tomu, že dieťa jednoducho príjme tento symbol ako svoju súčasť. A preto si myslím, že dieťa by si nemalo naň zvykať. Tričko už je medzi handrami, vnukovi ho už neoblečiem.

SkryťVypnúť reklamu
reklama
Obrázok blogu

Prémioví blogeri

Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Post Bellum SK

Post Bellum SK

75 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

754 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

24 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu