reklama

Z púte po Malte

Ťažký údel manželky vedca ma koncom septembra vyhodil na pobreží stredomorského ostrova. Povzbudená naštudovanou literatúrou (kriminalita na Malte je nižšia ako v Škandinávii) som potom štyri dni osamelo putovala krajinou ozbrojená foťákom a faktorovým krémom, zatiaľčo tí šťastlivejší vedci si povyťahovali z tašiek vlnené svetre, konferenčná sála bola totiž vyklimatizovaná na luxusných 15+/- pár-ale-nie-veľa stupňov, ha.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (6)

A fotila som a fotila, pozerala sa a zas fotila.

Videla som: autá jazdiace vľavo, taxikárov s ružencom jazdiacich smrteľným tempom, autobusy bez dverí, ale zato s nápismi "Nevystupujte za jazdy" a obrázkami svätej Rity, domy s menami Sv. Ján, Sv. Pavol, Sv. Katarína, Sv. Rita, Sv. Rita, Sv. Rita a Horor. Súkromná škola Little Angel a ešte Child Jesus Edu-Care Center. Accelerated Christian Academy.

Spolusediacich v autobusoch, väčšina sa pred jazdou prežehnávala. Úzke strmé uličky s nízkymi schodmi, stavané ešte špeciálne pre rytierov v brnení. Dostala som obrázok s modlitbou, rozdávali ho v katolíckom kostole a začínala slovmi "O, Alla...".

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Videla som zvetrané kamene, o ktorých nápisy tvrdili, že sú to členky siedmich nadrozmerných bohýň, a len viera spôsobila, že som ich aj videla. Videla som do skaly vyďubané jamky staršie ako pyramídy a to malo byť písmo alebo kalendár, tomuto som už neuverila.

Keď som už odfotila aj všetky mačičky zo susedstva, chameleóna, koňa-bezdomovca, a znovu mačku na zastávke a koňa na stanovisku taxíkov, trochu som sa nad sebou zamyslela a zahrala som sa hru "Kam až sa môže ísť" a mám napr. fotku bozkávajúceho sa páru na fotografickej výstave 1000 rodín. Nie, neviem, na čo mi bude.

Krásnych 450 fotiek po selekcii mám! Tu je "zopár".

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Nabíjačku na foťák som stratila niekde po ceste späť. Neviem, čo by na to povedal Freud.

Zvláštna príloha: Cestovanie po Malte

Autobusy sú super, lacné, jazdia takmer všade a v priemere majú tak 50 rokov, to vysvetľuje zas to žehnanie cestujúcich. Sú určite jednou z rarít Malty. Tam, kde sa nedostanete autobusom, vezmite si taxík. Alebo choďte od zastávky autobusu pešo, to som vyskúšala na ostrove Gozo. Rozhodla som sa vidieť jaskyňu, kde Kalypso (isto iste) väznila Odysea, a tú polhodinovú trasu som chcela prejsť peši. Asi päť minút chôdze za dedinouXaghra, do ktorej ma autobus priviezol, ma stoplo auto. Mamička sediacav ňom so svojím synom mi vysvetlila, že jej chlapec o mne povedal. Žesom sa pýtala na cestu. Že ma k tej jaskyni radšej zvezie, veď je takhorúco a je to tak ďaleko... Taxikári tu boli dosť vterky, a tak som satrochu obávala, čo odo mňa bude chcieť, ale nakoniec to bola len moja emailováadresa. Vďačne :)

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Záver: Prečo sa vedecké konferencie robia na Malte???

Aby fyzici po jej skončení rýchlo-rýchlo nastúpili do lietadiel a odleteli do tých svojich podzemných svetlotesných brlôžkov na Island a neviem kdekade ku srdcu blízkemu vrčaniu meracích prístrojov. Rýchlo-rýchlo späť k svojim pokusom, na ďalšej konferencii to zas všetkým ukážu! Na záver ešte sformulujú nepresvedčivú alternatívu "hm, s tým som neuvažoval, mohol som tu vlastne ešte pár dní ostať a urobiť si dovolenku, hm...".

Martina Balogová

Martina Balogová

Bloger 
  • Počet článkov:  105
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Sandwich maker. Na nejaký čas býva v Dánsku. Poštovú schránku s nápisom martina.balog má zavesenú na gmail.com. Zoznam autorových rubrík:  Ľudské, tak akurátneDánskoKrížom-krážom, kde som domaNerozumiemKeď mlčanie nepomáhaMalilinkostiSvätuškárenieSúkromnéiba na mojom bloguTajný šuflík úplne naspodu

Prémioví blogeri

Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu