reklama

Tupé ihličnaté trubky

Umelú náladu dobrosrdečnosti celej spoločnosti som chcel spláchnuť dobre zriedeným vínom na vianočných trhoch. Za tie štyri týždne mám obehané celé námestie a otestované všetky stánky. Vlastnú trojlitrovú termosku som si nechal naplniť vo víťaznom stánku s najkvalitnejším mokom, nie som vadný aby som stál stále v rade a nechal si na zátylok vanúť cibuľový dych rozjareného hodovníka. Na stojáka som srkal z domu prinesených keramických hrnčekov, je nechutné a rúhačské piť víno z plastu.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (16)

Cez pár stolovsom nadviazal očný kontakt s kučeravou brunetou. Konverzoval som sospolustojacimi, občas som pripíjal na jej zdravie, odpovedala mi tiežpozdvihnutím plastového pohára. V hlave sa mi rozbehol scenár dnešnéhovečera zakončený jej kučeravými vlasmi na mojom vankúši na ďalšie ráno. Stalasa však osudná chyba, niektoré ženské by sa nikdy nemali ukazovať na verejnostiso svojou materou, keď si človek pomyslí, že za pár rokov budú vyzerať tak istopokrčene, stratí všetok testosterónový záujem.

Započúval som sado vedľa stojacej kamarátky. Aj natiahnutá vo vreci a po trochpreflámovaných nociach mala neuveriteľne pretiahnuteľný výzor a pri noháchjej ležali všetci spolužiaci, na vysokej aj preddôchodkoví profesori, malavšetkých na háku. Robilo jej radosť zametať s mužským pokolením a hrať sas nimi ako s figúrkami na šachovnici, Karpov by sa v súbojis ňou nikdy nestal majstrom sveta. Teraz ma zabila výrokom, že jezasnúbená. Stihla to za dva mesiace pobytu v Londýne. Moslimský arab.

Okamžite som sapresunul na opačnú stranu stola. Neveriacky na mňa čumela. Ja som si lenspomenul na žiarlivú reakciu moslimského kamaráta, keď som jeho tehotnúmanželku pohladkal po riadne vypučenom bruchu, bola asi v siedmom mesiaci.V očiach sa mu zablýskalo a cez škripot zubov mi zamrmlal do ucha:
„Ešte raza vyrežem ti srdce tupou lyžicou, tupou lyžicou!"

Po troch litroch,štyroch rozbitých hrnčekoch a stratenej termoske som celkom aj potrebovalna toaletu. Labužnícky som sa oprel nad pisoárom, vytiahol pípu a spustilprietokový ohrievač. Z mechúra sa mi valil menší oceán. Vedľa začal čúraťmalý týpek. Hneď mi bol podozrivý, čumel na moju pípu. Všetci chlapi na hajzlizásadne uprene pozerajú rovno pred seba a študujú vzor na obkladačkách.
Týpek sa mi prihovoril:
„Nechceš trubky?"
„Čože? Akétrubky?"
„Fajčím kokoty."

Urýchlene somprchal. Pri bare som do seba letmo prekotil poslednú borovičku naliatuv zamrznutom pohári, hustá ako olej, v kockách ľadu zamrznuté kúskyihličia. Vôňa ihličia. Pripomenula mi, že som zabudol kúpiť vianočný stromček.Ešteže sused pestuje na spoločnej chodbe prerastené ihličnaté bonsaje.

Juraj Balucha

Juraj Balucha

Bloger 
  • Počet článkov:  112
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Generálny riaditeľsvojho života, bez potrebnej kvalifikácie a vzdelania. Chameloidný jedinec kráčajúci cez mŕtvoly na ceste za svojim životným cieľom. Zoznam autorových rubrík:  Nezaradenámikser udalostíGrga Pitič

Prémioví blogeri

Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

24 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu