reklama

Naprieč Novým Zélandom (15.) - Arrowtown

Bývalé zlatokopecká mestečko Arrowtown je v súčastnosti jednou z hlavných turistických atrakcií v blízkosti mesta Queenstown. Okrem turistických galérií tu nájdete taktiež obchody so zmiešaným tovarom, reštaurácie, krčmičky či poštu. Celkovo mi ulice tohto malebného mestečka pripomínali oázu pokoja chránenú vysokými horami. Listnaté stromy, z veľkej časti vraj vysadené dávnymi zlatokopmi, žiarili farbami a nechali vyniknúť pôvodné zlatokopecké domčeky, ktoré pochádzajú z dôb zlatej horúčky z druhej polovici devätnásteho storočia.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (10)

Nielen medzi miestnymi obyvateľmi dodnes prebieha živá debata, či Američan William Fox bol v roku 1962 skutočným prvým objaviteľom zlatých polí u Arrow River. Dlho veľmi úspešne tajil svoju vlastnú zlatú žilu, z ktorej sa mu vraj podarilo vyťažiť celých 100 kg zlata. Závistlivá konkurencia sa ho veľakrát snažila sledovať, ale vždy im úspešne unikol - raz dokonca opustil svoj stan so všetkými zásobami priamo uprostred noci, aby sa stratil prenasledovateľom.

Obrázok blogu

Z Queenstown do Arrowtown

Obrázok blogu

Adrenalínové športy v blízkosti Queenstown

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu

Rýchločln na rieke Shotover

Obrázok blogu
Obrázok blogu
Obrázok blogu

Malebná krčmička v Arrowtown

Obrázok blogu

Zostatky bývania po čínskych zlatokopoch

Obrázok blogu

Okolie Arrowtown

Obrázok blogu

Ten fliačik naľavo dole je lavička. No nesadnite si pod takéto generátory energie...

Obrázok blogu

Pod korunou Boha

Obrázok blogu

V jednom obchodíku som objavil aj vodku od babičky. A tu môžete vidieť približné ceny za alkohol na Novom Zélande (1 NZD = 0,65 Eur, teda v čase, keď som tam bol ja).

Obrázok blogu

Nádherná architektúra mestečka...

Obrázok blogu
Obrázok blogu

Keď veľa sneží, táto cesta z Queenstowno do Wanaka býva zavretá

Obrázok blogu

Zháňam sadenicu tohto nádherného stromu. Ak viete, pomôžte.

Obrázok blogu

Po ceste musela ešte Viki podopreť padajúcu vežičku pri svete puzzle-hádaniek-labyrintu mesta Wanaka

SkryťVypnúť reklamu
reklama
Obrázok blogu

Starí Rímania rozprávali o svojich zážitkoch z boja na záchodoch. V malých drážkach im tiekla voda, kde si máčali štetinku, ktorou si vytreli zadok.

Obrázok blogu

K večeru sme dorazili k jazeru Pukaki, kde som si odfotil lásku.

Buďte šťastní, Hirax

Pavel Baričák

Pavel Baričák

Bloger 
  • Počet článkov:  631
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Ľudia majú neuveriteľnú schopnosť pripísať všetko, čo bolo napísané autorovi, že to na vlastnej koži aj sám prežil. Prehliadajú schopnosť vnímania, pozorovania sveta a pretransformovania ho do viet s úmyslom pomôcť druhým. Ale na druhej strane sa mi dobre zaspáva s pomyslením, že ostatok sveta na mňa myslí. Cudzí ľudia o mne vedia všetko, teda aj to, čo neviem ani ja sám. Ďakujem im teda za ich všemocnú starostlivosť! Buďte všetci šťastní, prajem Vám to z celého môjho srdca. Hirax <a data-cke-saved-href="http://blueboard.cz/anketa_0.php?id=754643" href="http://blueboard.cz/anketa_0.php?id=754643">Anketa</a> od <a data-cke-saved-href="http://blueboard.cz/" href="http://blueboard.cz/">BlueBoard.cz</a> Zoznam autorových rubrík:  Vždy pripravený!Šlabikár šťastia 3.Šlabikár šťastia 1.Šlabikár šťastia 2.Vzťahy (Úvahy)Tak plače a smeje sa životZachráňte malého Paľka!Po stopách komediantaSárka Ráchel BaričákováSex (Úvahy)NEVERŠOVAČKY (Básne)PRÍBEH MUŽA (Básne a piesne)SEKUNDU PRED ZBLÁZNENÍM (RománKÝM NÁS LÁSKA NEROZDELÍ (RománRAZ AJ V PEKLE VYJDE SLNKO/RomČESKÁ REPUBLIKA (CESTOPIS)EGYPT (Cestopis)Ekvádor (Cestopis)ETIÓPIA (Cestopis)FRANCÚZSKO (Cestopis)INDIA (Cestopis)JORDÁNSKO (CESTOPIS)KOSTARIKA (Cestopis)Mexiko (Cestopis)Nový Zéland (Cestopis)PANAMA (Cestopis)POĽSKO (Cestopis)SLOVENSKO (Cestopis)THAJSKO (Cestopis)USA (Cestopis)VIETNAM (CESTOPIS)

Prémioví blogeri

Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu