reklama

Naprieč Novým Zélandom (18.) - Christchurch

Mesto Christchurch je so svojimi viac ako 300 tisícmi obyvateľmi hlavným mestom oblasti Canterbury a najväčším mestom južného ostrova Nového Zélandu. Dodnes je radou obyvateľov NZ vnímané ako akási bašta pretrvávajúceho anglického vplyvu. Svojou atmosférou značne pripomína univerzitné mesto Oxford, ale okrem rady neogotických stavieb tu nájdete taktiež kľukatú a pomaly tečúcu rieku. Áno, reč je o meste, ktoré dva týždne po mojom odchode zasiahli vlny tvrdých zemetrasení, takže som mal šancu zvečniť si ho ešte neporušené.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)
Obrázok blogu

Zima, nezima, šachy musia byť...

Obrázok blogu

Keď je holub vyššie ako veľký mysliteľ.

Obrázok blogu

... zostávalo do začiatku majstrovstiev sveta v rugby. Áno, Nový Zéland, Austrália, Juhoafrická republika a krajiny Veľkej Británie - šialenci do tohto športu. Či za za to nemôžu Angličania...

Dnes to dokončím tak netradične - večernými zábermi na mesto...

Obrázok blogu

Nádherný kostol na hlavnom námestí - Cathedral Square

Obrázok blogu

... a jeho vnútro, v ktorom som stretol mnícha, ktorý slúžil pol roka v Bratislave. Potešil som sa, že aspoň niekto pozná Slovensko.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu

Pred kostolom oslovili mladí kresťania moju spolucestovateľku Viki: "Prepáč, máme ťa tu na lístočku. Biele tensky, biela čiapka. Môžeme za teba niečo od Ježiša poprosiť?" Viki odvetila: "Áno, je mi stále zima. Prsty mám ako cencúľ, je to prvá fáza choroby, ktorá mi začala v chladnom Anglicku". Kresťania nastavili dlane to tvaru vysielačov a poprosili. Poďakovalo sa. A ja som posledné dni pobytu na Zélande od Viki počúval, že jej je stále zima... Ale už myšlienka je čin, schvaľujem, páčilo sa mi...

Obrázok blogu

Hlavné námestie.

Obrázok blogu

Bežný výjav Christchurchu - roztomilé turistické električky.

Obrázok blogu
Obrázok blogu

Christchurch Art Gallery

SkryťVypnúť reklamu
reklama
Obrázok blogu
Obrázok blogu
Obrázok blogu
Obrázok blogu

Námestie s katedrálou Square. A že sa moderna nedá skĺbiť so starinou...

Buďte šťastní, Hirax

Pavel Baričák

Pavel Baričák

Bloger 
  • Počet článkov:  631
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Ľudia majú neuveriteľnú schopnosť pripísať všetko, čo bolo napísané autorovi, že to na vlastnej koži aj sám prežil. Prehliadajú schopnosť vnímania, pozorovania sveta a pretransformovania ho do viet s úmyslom pomôcť druhým. Ale na druhej strane sa mi dobre zaspáva s pomyslením, že ostatok sveta na mňa myslí. Cudzí ľudia o mne vedia všetko, teda aj to, čo neviem ani ja sám. Ďakujem im teda za ich všemocnú starostlivosť! Buďte všetci šťastní, prajem Vám to z celého môjho srdca. Hirax <a data-cke-saved-href="http://blueboard.cz/anketa_0.php?id=754643" href="http://blueboard.cz/anketa_0.php?id=754643">Anketa</a> od <a data-cke-saved-href="http://blueboard.cz/" href="http://blueboard.cz/">BlueBoard.cz</a> Zoznam autorových rubrík:  Vždy pripravený!Šlabikár šťastia 3.Šlabikár šťastia 1.Šlabikár šťastia 2.Vzťahy (Úvahy)Tak plače a smeje sa životZachráňte malého Paľka!Po stopách komediantaSárka Ráchel BaričákováSex (Úvahy)NEVERŠOVAČKY (Básne)PRÍBEH MUŽA (Básne a piesne)SEKUNDU PRED ZBLÁZNENÍM (RománKÝM NÁS LÁSKA NEROZDELÍ (RománRAZ AJ V PEKLE VYJDE SLNKO/RomČESKÁ REPUBLIKA (CESTOPIS)EGYPT (Cestopis)Ekvádor (Cestopis)ETIÓPIA (Cestopis)FRANCÚZSKO (Cestopis)INDIA (Cestopis)JORDÁNSKO (CESTOPIS)KOSTARIKA (Cestopis)Mexiko (Cestopis)Nový Zéland (Cestopis)PANAMA (Cestopis)POĽSKO (Cestopis)SLOVENSKO (Cestopis)THAJSKO (Cestopis)USA (Cestopis)VIETNAM (CESTOPIS)

Prémioví blogeri

Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu