reklama

Naprieč Novým Zélandom (5.)

Fotky, ktoré nahadzujem v týchto mojich blogoch o Novom Zélande, by sa pokojne mohli niesť názov Nový Zéland objektívom Hiraxa. Ale bolo by to klamstvo. Táto krajina sa mi ukázala taká, ako sa mi ukázať chcela. Videl som presne to, čo som mal vidieť a zverejňujem tým pádom presne tie fotky, ktoré som mal odfotiť. Nový Zéland je totiž nádherný kus zeme s tisíckou podôb. Každý turistický chodník, les, hora, atmosféra miest, mestečiek, dedín ako aj vonkajšia prírodná scenéria sa menila behom chvíľky, až by ste povedali, že sa zrazu nachádzate na inom kontinente. Nie, to sa len krajina oblakov, ako je tento štát občas nazývaný, šikovne prezliekala do nového šatu. Dnes okolie mesta Napier, Castlepoint a Masterton.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (7)
Obrázok blogu

Keď sa nechce hýbať, keď sa chce len byť... (Cap Kidnappers, Napier).

Obrázok blogu

Keď sa šušky hrajú na vtáky... (Cap Kidnappers, Napier).

Obrázok blogu

Láska (Cap Kidnappers, Napier).

Obrázok blogu

Sloboda. (Tasmánske more, Cap Kidnappers, Napier).

Obrázok blogu

Biela, červená, zelená a prichádzajúca búrka...

Obrázok blogu

Takto bývajú Novozélanďania.

Obrázok blogu

Cesta k mestu Napier - obrovské nádherné stromové kolosy.

Obrázok blogu

Súboj...

Obrázok blogu

Keby ste nevedeli, za čo sa máte tento týždeň modliť - za lásku :-)

Obrázok blogu

Napierské koloseum.

Obrázok blogu

Tasmánske more.

Obrázok blogu

A len samé kopce...

Obrázok blogu

Modro-zelená sínusoida.

Obrázok blogu

Pobrežie Castlepoint.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu

Všetky cesty sú správne.

Obrázok blogu

Maják stratených duší (Castlepoint).

Obrázok blogu

Modrá.

Obrázok blogu

Malá chobotnička. Už sa na ňu zbiehali vtáky, jej čas bol zrátaný...

Obrázok blogu

Najväčší dar, čo môžete dať ludstvu, je vaše šťastie (Hanley Park, Masterton).

Obrázok blogu

Už sa zastavte a sadnite si... (Hanley Park, Masterton).

Obrázok blogu

Asymetrická symetria (Hanley Park, Masterton).

Obrázok blogu

Hra jesene (Hanley Park, Masterton).

Obrázok blogu

Keď sa človek nevzdáva (Hanley Park, Masterton).

Obrázok blogu

Keď slnko zachádza a v duši sa briežvi... (Hanley Park, Masterton)

Obrázok blogu

Keď príroda zaťahuje rolety.

Buďte šťastní, Hirax

PS: Štvrtok, 25. 11. 2010, Svet, Oficiálne vydanie Hiraxovej knihy fotogrfií z Nového Zélandu, ktorá bude obsahovať aj krátke poetické texty k jednotlivým záberom. A názov? No predsa Nový Zéland.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Aktivity Hiraxa:

Štvrtok, 4. 11. 2010, 16:37, Bratislava, Svet knihy - Bene Libri (v centre mesta, Obchodná, druhé poschodie). Prvá Hiraxova čítačka k jeho štvrtému románu "Nauč ma umierať", ktorý už bude na mieste aj k dostaniu. Krstný otec - Janko Marton, poet zo Svitu, ktorému v tomto čase vyjde druhá básnická zbierka Eskimák na korze.

Piatok, 5. 11. 2010, 16:03-16:52, Bratislava, Knižný veľtrh Bibliotéka, Incheba. Druhá Hiraxova čítačka a krst k jeho štvrtému románu "Nauč ma umierať", ktorý bude v stánku Martinus aj k dostaniu. Krstný otec zatiaľ neznámy.

Piatok, 5. 11. 2010, 17:03-17:55, Bratislava, Knižný veľtrh Bibliotéka, Incheba. Stretnutie "špinavých" básnikov a ich boj veršom proti Matrixu. Zúčastnia sa: Tomáš Hrubý (zbierka Dieťa osudu), Ľubica "Lju" Mesarošová (zbierka Se/zóna pokušenia) a Pavel "Hirax" Baričák (zbierky More srdca a Nech je nebo všade).

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Utorok, 9. 11. 2010, Považská Bystrica, knižnica, hlavná budova, čitáreň o 16:04. Čítačka Hirax.

Streda 10. 11. 2010 o 11:02 hod., Nitra, Krajská knižnica K. Kmeťka. Čítačka Hirax.

Streda 10. 11. 2010 o 16:27 hod., Nitra, knihkupectvo Martinus.sk, OC Centro Nitra - Akademicka 1. Čítačka Hirax.

Štvrtok, 11. 11. 2010, Svet, Oficiálne vydanie Hiraxovho štvrtého románu "Nauč ma umierať".

Štvrtok 11. 11. 2011(-1) o 11:11, Šaľa, gymnázium. Čítačka Hirax.

Utorok, 16. 11. 2010, 16:58 - 18:43, Martin, Bar Museum. Martinský krst nového Hiraxovho románu Nauč ma umierať + špeciálny hosť a jeho estrádna show - Braňo Jobus, svetoznámy autor prekrásnych rozprávok pre deti i dospelých: Láskavé rozprávky, Zázračné rozprávky a tie ktoré bude prezentovať sa volajú Muflón Ancijáš a jeho spanilá jazda. Braňo aj zajódluje, povypráva a obaja podpíšeme všetko, čo nám strčíte pod nos vrátane koláčov. Krstným otcom románu NAUČ MA UMIERAŤ bude Peter Vons a po akcii a podpisovke môžete v spomínaných priestoroch zostať na koncert Andreja Šebana. Bude to nádherný večer :-). Pozor!!! Nielen, že vstup je zdarma, ale každý kto príde, dostane jednu z Hiraxových kníh zadarmo! Na výber bude z titulov: Raz aj v pekle vyjde slnko, Kým nás láska nerozdelí: Hľadania, Sekundu pred zbláznením, More srdca a Nech je nebo všade.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Utorok, 18. 11. 2010, 11:02, Martin, ekonomická škola. Čítačka k novému Hiraxovmu románu Nauč ma umierať.

Štvrtok, 25. 11. 2010, Svet, Oficiálne vydanie Hiraxovej knihy fotogrfií z Nového Zélandu, ktorá bude obsahovať aj krátke poetické texty k jednotlivým záberom. A názov? Nový Zéland.

Štvrtok, 25. 11. 2010, 17:42, Martin, Kaviareň Kamala. Rozprávanie a premietanie Hiraxa o jeho potulkách: Hong Kong, Fidži, Hawai a San Francsisco.

Od 1 decembra do 31 januára 2011 výstava Hiraxových fotografií z Nového Zélandu v martinskej kaviarničke Kamala. Pozor, nejedná sa o žiadnu "galériu". Bude sa jednať o 12-14 záberov, ktorými som sa snažil vystihnúť túto krajinu.

Štvrtok, 9. 12. 2010, 17:44, Martin, Kaviareň Kamala. Rozprávanie a premietanie Hiraxa o jeho potulkách Novým Zélandom plus krst jeho knihy New Zealand fotografií z tejto nádhernej krajiny.

Štvrtok, 16. 12. 2010, 17:31, Martin, Kaviareň Kamala. Stetnutie "špinavých" básnikov: Ján Marton (predstavenie jeho druhej zbierky Eskimák na korze + debutu Žviot nie je pes, ale suka), Tomáš Hrubý (zbierka Dieťa osudu), Ľubica "Lju" Mesarošová (zbierka Se/zóna pokušenia) a Pavel "Hirax" Baričák (zbierky More srdca a Nech je nebo všade).

Na všetky akcie vstup jeden úsmev.


Pavel Baričák

Pavel Baričák

Bloger 
  • Počet článkov:  631
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Ľudia majú neuveriteľnú schopnosť pripísať všetko, čo bolo napísané autorovi, že to na vlastnej koži aj sám prežil. Prehliadajú schopnosť vnímania, pozorovania sveta a pretransformovania ho do viet s úmyslom pomôcť druhým. Ale na druhej strane sa mi dobre zaspáva s pomyslením, že ostatok sveta na mňa myslí. Cudzí ľudia o mne vedia všetko, teda aj to, čo neviem ani ja sám. Ďakujem im teda za ich všemocnú starostlivosť! Buďte všetci šťastní, prajem Vám to z celého môjho srdca. Hirax <a data-cke-saved-href="http://blueboard.cz/anketa_0.php?id=754643" href="http://blueboard.cz/anketa_0.php?id=754643">Anketa</a> od <a data-cke-saved-href="http://blueboard.cz/" href="http://blueboard.cz/">BlueBoard.cz</a> Zoznam autorových rubrík:  Vždy pripravený!Šlabikár šťastia 3.Šlabikár šťastia 1.Šlabikár šťastia 2.Vzťahy (Úvahy)Tak plače a smeje sa životZachráňte malého Paľka!Po stopách komediantaSárka Ráchel BaričákováSex (Úvahy)NEVERŠOVAČKY (Básne)PRÍBEH MUŽA (Básne a piesne)SEKUNDU PRED ZBLÁZNENÍM (RománKÝM NÁS LÁSKA NEROZDELÍ (RománRAZ AJ V PEKLE VYJDE SLNKO/RomČESKÁ REPUBLIKA (CESTOPIS)EGYPT (Cestopis)Ekvádor (Cestopis)ETIÓPIA (Cestopis)FRANCÚZSKO (Cestopis)INDIA (Cestopis)JORDÁNSKO (CESTOPIS)KOSTARIKA (Cestopis)Mexiko (Cestopis)Nový Zéland (Cestopis)PANAMA (Cestopis)POĽSKO (Cestopis)SLOVENSKO (Cestopis)THAJSKO (Cestopis)USA (Cestopis)VIETNAM (CESTOPIS)

Prémioví blogeri

Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu