reklama

Každá choroba vzniká v hlave (8.kapitola)

Izba obelela od bielych plášťov, ktoré ju naplnili a inteligenčný kvocient oblizol plafón. Podľa rozdaných diplomov, životných skúseností a odžitých rokov som bol v miestnosti najväčším hlupákom ja.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (2)
Obrázok blogu

X+

Pri príležitosti rannej vizity sa plášte zhŕkli okolo mojej postele. Rozprávali mŕtvym jazykom zníženou hlasitosťou o mojom chorom tele. Ako keby som nemal nárok počuť, čo so mnou je. Pripadal som si ako maličký pavúčik v najspodnejšom regáli špajze, ktorý si tkal svoju pavučinu tesne za plátenným vreckom s cibuľou. Nikto sa neunúval povedať mi aspoň pár slov: Umierate, či: Budete žiť. A tak som sa spýtal sám.

– Páni doktori, aký je postup mojej ďalšej liečby? Dlho ste mi nepovedali nič pekné...

– Mladý muž, poviem vám to rovno. Sme z vás bezradní. Vybrali ste druhú sadu silných antibiotík a napriek tomu sa stále sťažujete na pálenie pri močení a divný pocit na pravej strane v oblasti obličky. Je to znamenie, že veľké bolesti sa určite vrátia, – spustil plášť Krivý, – práve sa tu radím s kolegom, že jediný následný krok, ktorý prichádza do úvahy, je aplikovať sondu cez močovú trubicu, ktorá sa dostane až k obličke a dopátrame sa tak k ďalším potrebným faktom.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

– Robí sa to pri lokálnom uspatí? – spýtal som sa.

Pokračovanie nájdete na autorovom oficiálnom blogu.

Pavel Baričák

Pavel Baričák

Bloger 
  • Počet článkov:  631
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Ľudia majú neuveriteľnú schopnosť pripísať všetko, čo bolo napísané autorovi, že to na vlastnej koži aj sám prežil. Prehliadajú schopnosť vnímania, pozorovania sveta a pretransformovania ho do viet s úmyslom pomôcť druhým. Ale na druhej strane sa mi dobre zaspáva s pomyslením, že ostatok sveta na mňa myslí. Cudzí ľudia o mne vedia všetko, teda aj to, čo neviem ani ja sám. Ďakujem im teda za ich všemocnú starostlivosť! Buďte všetci šťastní, prajem Vám to z celého môjho srdca. Hirax <a data-cke-saved-href="http://blueboard.cz/anketa_0.php?id=754643" href="http://blueboard.cz/anketa_0.php?id=754643">Anketa</a> od <a data-cke-saved-href="http://blueboard.cz/" href="http://blueboard.cz/">BlueBoard.cz</a> Zoznam autorových rubrík:  Vždy pripravený!Šlabikár šťastia 3.Šlabikár šťastia 1.Šlabikár šťastia 2.Vzťahy (Úvahy)Tak plače a smeje sa životZachráňte malého Paľka!Po stopách komediantaSárka Ráchel BaričákováSex (Úvahy)NEVERŠOVAČKY (Básne)PRÍBEH MUŽA (Básne a piesne)SEKUNDU PRED ZBLÁZNENÍM (RománKÝM NÁS LÁSKA NEROZDELÍ (RománRAZ AJ V PEKLE VYJDE SLNKO/RomČESKÁ REPUBLIKA (CESTOPIS)EGYPT (Cestopis)Ekvádor (Cestopis)ETIÓPIA (Cestopis)FRANCÚZSKO (Cestopis)INDIA (Cestopis)JORDÁNSKO (CESTOPIS)KOSTARIKA (Cestopis)Mexiko (Cestopis)Nový Zéland (Cestopis)PANAMA (Cestopis)POĽSKO (Cestopis)SLOVENSKO (Cestopis)THAJSKO (Cestopis)USA (Cestopis)VIETNAM (CESTOPIS)

Prémioví blogeri

Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu