reklama

Microsoft má cloudové novinky. Na skúšku prídu tento mesiac

Na práve prebiehajúcej konferencii Microsoft TechEd v New Orleans boli predstavené novinky pre hybridný cloud, mobilitu zamestnancov a moderný vývoj aplikácií - Windows Server 2012 R2, System Center 2012 R2 a SQL Server 2014. Prinášame vám rýchly prehľad niektorých predstavených serverových noviniek.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Čo znamenajú typy cloudov

Privátny cloud je prevádzkovaný výlučne pre konkrétneho klienta priamo v jeho vlastnom dátovom centre vlastnými prostriedkami, alebo ho prevádzkuje poskytovateľ priamo pre klienta v rámci vyčlenenej samostatnej infraštruktúry.

Verejný cloud je prevádzkovaný v dátovom centre a prístupný je prostredníctvom verejnej siete Internet. Výpočtový výkon je zdieľaný pre viacero klientov.

Hybridný cloud je kombinácia viacerých cloudov - privátneho a verejného. Prepojené sú štandardnými spôsobmi a vystupuje ako jeden cloud.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Vízia Microsoft cloudu je rozdelená na privátny cloud a verejný cloud poskytovaný priamo Microsoftom, alebo treťou stranou, ktorá využíva MS technológie a poskytuje služby svojim klientom.

Pre všetky časti sa využíva jednotná platforma zložená z produktov Windows Server, System Center, SQL Server, služby Windows Azure a Azure virtuálne stroje a samozrejme aj Office 365. Tieto nástroje poskytujú možnosti vývoja, správy, úložisko údajov a virtualizáciu.

Pokračovanie celého môjho článku Microsoft má cloudové novinky. Na skúšku prídu tento mesiac nájdete na stránke zive.sk

Peter Belko

Peter Belko

Bloger 
  • Počet článkov:  345
  •  | 
  • Páči sa:  15x

Môžete ho stretnúť ako lektora na počítačových školeniach, pri IT konzultáciách vo firmách, na letných terasách a v kaviarňach ako pozoruje dianie okolo seba, ale aj na potulkách po gréckych ostrovoch, pretože počítače nie sú jediné čo ho zaujíma.Ostrovné správy popisuje na osobnej stránke www.dovolenkar.skAktívne prispieva na svoj portál Tipy a triky v MS Office.. Zoznam autorových rubrík:  Tipy a triky MS Office 2013/20Externé tipy a triky MS OfficeSharePoint, spolupráca,Office3Tipy a trikyNávodyStalo sa ...Office 2010/2013 BetaMicrosoft KB článkySúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

296 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu