reklama

"Iba" dve malé paradajky

Sedím si tak na balkóne a po ľavej ruke mám pootvorené okno do kuchyne. Čítam Lewisa a, teda pochopiteľne, snažím sa naplno sústrediť na všetko podstatné medzi riadkami, keď mi odrazu mamima podáva dve malé paradajky. Zarazene som sa otočil a v rýchlosti, bez hlbšieho zamyslenia, som reflexívne odmietol a namietol, že ja samé paradajky nemám rád. Bol som jemne podráždený a časť zmeny mojej nálady som určite preniesol aj na ňu. Záclona v okne sa zavlnila a už mami nebolo. Ani som si nestihol všimnúť ako sa pri odchode tvárila a už som hľadal vetu, z ktorej ma vytrhla. Teraz premýšľam o tom, či bola moja reakcia úplne správna.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (11)

Rozmýšľam nad tým,...

... prečomi ich vôbec priniesla? Áno, malé červené paradajky z nášho skleníka.Určite mi chcela urobiť radosť alebo ma potešiť aspoň týmto červenýmmálom. Vie, že mám rád zeleninu, ale len tak dve paradajky, to somnečakal.

... či ich iba tak zobrala zo stola alebo si s ichprinesením dala ešte nejakú námahu? Asi ich umyla, utrela a vôbec len ten nápad.. všetko zláskou a cieľom nie pre seba, ale pre druhého?.. maličkosti, však?

... akosa cítila potom, keď som ju v jej nadšený a láskavosti, odbylprázdnou frázou, slovami, nad ktorými som ani nerozmýšlal, len tak miodpadni z úst.... že keby som pre niekoho urobilnejakú maličnosť ja a dotyčná osoba ju neprijala, ako by som sa cítil.Odmietnutý? Povzbudený? Znechutený? Nadšený? Ako keď nájdem darčekešte pred Vianocami a zistím, že to aj tak nie je to, čo som chcel?Možno.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

... ako inak som mohol zareagovať? Mlčky poďakovať úsmevom apoložiť si paradajky vedľa seba aj napriek mojej nechuti ich zjesť?Alebo aspoň vyjadriť svoj odmietavý postoj trochu príjemnejšie a súsmevom? Bolo vôbec možné, aby sa mama, vyklonená z okna na balkón,vrátila do kuchyne aj s paradajkami, a aj s radosťou na tvári? Určite!

Taká maličkosť. Dve paradajky. Krátky okamih z dlhého pádu vodopádom života. Ale predsa jedinečný a tak neopakovateľný. Čo by sa asi stalo, keby som si ich vtedy zobral? Bol by zvyšok dňa úplne iný?

A ešte tak rozmýšľam, ...či mi ešte vôbec nejakú tú drobnosť prinesie?

Ale ako poznám svoju maminu, nečudoval by som sa, kedy to ešte raz skúsila s tými paradajkami :-).

Jakub Betinský

Jakub Betinský

Bloger 
  • Počet článkov:  69
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Chodím stopom. Mám rád bezdomovcov a dobrú muziku. Viem byť sarkastický a občas pôsobím neisto. Chcem sa veľa naučiť a preto píšem. Quem te Deus esse Jussit, et humana qua parte locatus es in re, Disce. (Parsius, Satiry) Zoznam autorových rubrík:  OČAMI, KTORÉ VIDIA EIFFELOVKUSTOPÁROV SPRIEVODCA PO SLOVENSSPOLOČENSKÝ DŽOJNTHLASY ULICECESTA TAM A SPAŤNezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu