reklama

Školská kozmetika

Sedím v lavici na zadku, vôbec nie pokojne, akoby sa bolo očakávalo od vzorného študenta. Pán Boh chcel mať zo mňa asi bežca na dlhé trate, reprezentanta v skoku do piesku, keď už nemám proporcie na svetovú modelku. Ale áno, viem skákať, aspoň cez to švihadlo pár namáhavých preskokov urobím, ale radšej sa zapájam do súťaže „Skok do reči. Nepodarilo sa zrealizovať, opäť som mu tie plány pokazila, veď ako inak, človek chce mať svoj život pevne v rukách. A teraz sa krčím v tej nízkej lavici, rozmýšľam o medicínskom zákroku skrátenia nôh s bonusom odrezania prstov, z dôvodu lepšieho zháňania vysokých spoločenských topánok.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (4)

Už si tam tróni ten všetkými „vážený"barón, ten hlavný umelohmotný bonbón. Nuda to je riadny žráč, nerieširozmanitosť potravy, nevadí jej zapíjať čerešne mliekom, prekáža jej lenaktivita na zemi. Síce, hore v našom „smrádečku" na druhom poschodí školys ružovým nádychom nič aktívne nedeje sa, a aj tak často nudíme sa. Mysme však neporaziteľní bojovníci, neustále pracujeme na prísne tajnom dianí - predprofesorským okom hlboko pod lavicami skrytý.

„Marečku, podejte mi pero!"prosby a slová transformované. Žalostné vzlyky toho, čo sa tak snaží viesťsa s nami na jednej lodi v úlohe vzdelaného kapitána, čo vie celýnávod na použitie štartovacej páky motora, no uniká mu, čo je tá ruka, ktorá mátou pákou pohnúť. Znova len ďalšia nepraktická teória.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Kde je chyba, vo vysielači alebo vanténe? Hlas hovoriaci pravdu nepočujeme.

„Janka, podáš mi ten katalóg?"anténa prosí anténu inak tvarovanú, inak sfarbenú. A už sledujeme módnehity, študujeme metamorfované farby kvetov. Všetko za akciové ceny, skorozadarmo, no nevyber si niečo. Lacné zabíjanie času - ignoruj profesora,ktorý sa všemožne snaží, nacvičuje tabuľkové choreografie s rizikom, že todotiahne až na poschodie "seknutých krížov". Ten uši týrajúci hlas, ktorý saobčas dvihne z prízemnej monotónnosti a na všetkých nás -nevzdelancov skríkne, že jedinou našou povinnosťou v živote, teda aspoň v tomterajšom a najkrajšom, je venovať všetko svoj voľný čas, ktorého máme stáletak „giganticky veľa", na štúdium, na vzdelávanie, na nekonečné mozgu "škvarenie".

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Vypočujeme si bez ráno umytýchuší, a ako vždy rezignujeme. Cez prestávky preferujeme kolektívnenadávanie a rozjímanie nad tým, aké by to bolo „bomba špica galaktické",počuť konečne v tej inštitúcii „vzdelávania" nejakú tú duši lahodiacu,srdcu lichotiacu, prevratnú hudbu. A tak zas len listujeme a nové lakyna nechty vyberáme...

Narodí sa raz ten (ne)čakanýskladateľ?

Bianka Dingová

Bianka Dingová

Bloger 
  • Počet článkov:  62
  •  | 
  • Páči sa:  0x

kope JAMU v Brne. Zoznam autorových rubrík:  nezmyslymyši a lienkypseudobásneagátaprechádzalo saSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

296 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu