reklama

V tmách svetlo svieti

Každý z nás má vo svojom vnútri malú sviečku. U niektorých horí veľkým plameňom, iným v srdci tlie len malý plamienok. Vždy lepšie, ako mať v srdci len vonnú sviečku, ktorej knôt nikdy nepocítil teplo ohňa.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (3)

Úplná tma pohltila dušu človeka, žiaden záblesk svetla, niekto vysypal zápalky do rieky. Smutný je ten, kto nevidí žiaru života, blúdiaci tmou. Toľko pokusov premárnil, chlad a strach. Tak len v tme sedí sám a čaká. Možno raz prejde okolo jasná hviezda a jej malá iskra zapáli chladný knôt. Nádej umiera posledná, útecha mnohých z nás, len vieru treba mať.

Po chodníku kráča jedinec, jeho srdce horí láskou. Svetielko prežiarilo jeho svet. Už nevidí tmavý kút, aj v kúte dá sa nájsť svetlý bod. Už nepotkne sa nikdy viac o tmavú skalu priezračných snov. Pod svetlom nočnej lampy číta knihu kníh.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

A Ježiš im zasa povedal: "Ja som svetlo sveta. Kto mňa nasleduje, nebude chodiť vo tmách, ale bude mať svetlo života. Vy ste svetlo sveta. Mesto postavené na návrší sa nedá ukryť. Ani lampu nezažnú a nepostavia pod mericu, ale na svietnik, aby svietila všetkým, čo sú v dome. Nech tak svieti vaše svetlo pred ľuďmi, aby videli vaše dobré skutky a oslavovali vášho Otca, ktorý je na nebesiach."

Nestačí, len čítať, treba konať. My sme to svetlo, aj keď v nás možno horí len bojazlivý plamienok, no i ten môže rozdúchať v srdciach chladných ľudí oheň lásky. Máme byť zápalkami dobrej zvesti a nie prinášať tmu do ľudských sŕdc. Svieca života horí a raz dohorí. Tak zapaľujme, vnášajme do života blúdiacich ľudí svetielko nádeje, ktoré im bude svietiť na cestu, aby sme si mohli na konci povedať, že sme nehoreli zbytočne.

Bianka Dingová

Bianka Dingová

Bloger 
  • Počet článkov:  62
  •  | 
  • Páči sa:  0x

kope JAMU v Brne. Zoznam autorových rubrík:  nezmyslymyši a lienkypseudobásneagátaprechádzalo saSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu