reklama

"Uložený" život...

Zasnežená "stojednotka" kdesi medzi L.A. a Friscom. Malá ospalá čerpačka. Dochádzala mi nafta, tak som musel zbehnúť zo západnej "desiny". Nejakých 120 míľ a prídu posledné dva tunely a Zlatá brána. Tú cestu už poznám naspamäť. Posledné týždne po nej ťahám tony dreva striedavo z Denveru a z Miami. V prístave zhodím náves a na účet nabehne 12 432 dolárov. Akurát tak na ďalšiu splátku za ťahač. A naspäť? "Naspäť" je vždy prekvapením.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (18)

"Naspäť" pôjdem zajtra. Teraz už len "save", uložiť. Poznáte to - "s". Zabudnete uložiť a hra je stratená. V lepšom prípade prerušená.

Pred Vianocami som posielal pozdravy. "Starosvetsky", na pohľadniciach. Na niektoré už prišla odpoveď, na niektoré nepríde nikdy. Dnes zazvonil telefón.
"Vy ste posieľali mojej mame pozdrav k Vianociam?" - pýta sa milý hlas a dodáva - "našla som ho v poštovej schránke jej domu".

Potešilo ma to. Prišla odpoveď. Písal som mojej učiteľke z detstva. Po dlhom čase.

"Viete - mamička umrela vlani v máji" - dodal hlas. "Ale, pozdrav som jej prečítala".

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Sejvnuté.

Pár dní pred Vianocami som sa motal po nahrávkach na Liptove. Brodiac sa do pol pása v snehu, uprostred tichej rokliny. Len tak, kôli zvukom. Kôli zvukom ticha. Ticho možno nahrať len v tichu. Ticho do Tichej noci.

"Vezmite si koláčiky, takô dobrô nikde nepečú, misíte..." Núka ma teta Zuzka vo vykúrenej kuchynke posledného domu pod roklinou.

Na stolíku slané rožky. Tak si beriem "koláčik", taký dobrý. V dome, kde biele pečivo volajú "koláčik".

Sejvnuté.

Moja láska je v raji. V Slovenskom Raji, po roku. Doma. Na dovolenke. Desať dní. Chýba mi som šťastný. Mám lásku z raja. A mám aj mailovú poštu z raja.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

"Milujem Ťa". Najkrajší pozdrav na Vianoce, aký poznám.

Sejvnuté.

Ukladám si život. Po minútach. "esko" za "eskom".
Aby sa mi nestratil.

Aby sa mi neprerušil.

Ivan Brožík

Ivan Brožík

Bloger 
  • Počet článkov:  69
  •  | 
  • Páči sa:  1x

Dosť som toho prežil, veľa som zažil a máločo som prežul. 20 rokov "po" sa denno-denne potýkam so svojvôľou boľševikov, prezlečených do aktuálne vhodných straníckych tričiek. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu