reklama

Maľovanie

Hádam ho dokončíme, ale čím je byt starší, zanedbanejší a menší, tým sa v ňom ťažšie robia opravy a úpravy (ach, ešte predsieň, miniatúrna kuchyňa preplnená všeličím, kúpeľňa, záchod, predsieň, zárubne a dvere).

Písmo: A- | A+
Diskusia  (50)
Obrázok blogu
(zdroj: http://www.ammo.sk/indexx.htm?rub=1&co=248)

Keď nám vyrezali staré okná (diery po nich, to bol horor - 60 cm múry v osemdesiatročnom dome - tu sa mal nakrúcať Nosferatu a nie na Orave:)), a osadili nové, bolo treba maľovať. Nakúpili sme materiál a rozložili ho v našom malom byte. Pretože sme zakopávali a boli plní modrín, museli sme zdvihnúť zadky. Samé sa to neurobí.

Pred samotnou "rekonštrukciou"treba povyhadzovať staré a nepotrebné haraburdy. Táto činnosť je neuveriteľne "vyčerpávajúca". Všetky tie zbytočnosti, ktoré 10 rokov nepotrebujete, vám začnú, na druhý deň - keď sú už v kontajneri - chýbať. Nehovoriac o tom, že "cetky", na ktoré pri vyhadzovaní natrafíte, privolávajú nostalgické spomienky, ktoré brzdia vašu prácu.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Na začiatku sme si povedali: Nikam sa neponáhľame, máme čas a pokoj. Po týždni toho máme plné zuby. Všade je neporiadok. Pokoj je v háji. Dovolenku si zobrať nemôžeme a tak to robíme vo voľnom čase. Keď mám voľno ja, nemá ho môj syn a naopak. Občas to vyjde. Približne 1 1/2 dňa v týždni a to bývam po nočnej smene, "plný" síl.

Nejaký "vtipálek" povedal: Nič vás tak nepoteší ako to, že si to urobíte vlastnými rukami. A ušetríte, pretože remeselníci sú drahí. - Áno to môže byť pravda (keď ste šikovní a skúsení), ale kým sa dopracujeme do levelu, že tieto vety budú platiť (raz treba začať), minieme toľko, ako keby sme si platili profesionála. Môj (inak šetrný) syn nosí domov už niekoľko dní štetce, valčeky, stierky, farby a laky (ako zisťujem, tie najdrahšie) so zasneným pohľadom, v presvedčení, že odborníci mu poradili dobre a vysoká cena je zárukou kvality.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Nie je to celkom tak, drahý štetec (štetka) púšťa chlpy, drahý valček steká rovnako ako stokorunový a farbu stena pije ako divá sviňa vodu na obraze u starej mamy (svoju izbu robím s milovaným klasickým primalexom - v pohode).

Nejaké skúsenosti máme, ale náš byt nie je panelák a tak si ešte užijeme. Najviac ma štve malo voľného priestoru a neustále obchádzanie prekážok: rebríka, vedierok, kozy (na vešanie prádla), dosky na žehlenie, zabalených reproduktorov alebo compov, škatúľ s knihami a podobne. Nemáme to kam dať, pretože pivnicu mame "zarároženú" inými "potrebnými" vecičkami.

Včera som si zavtipkoval, že Vianoce sú ohrozené - niečo sme podcenili (staré murivo a dôsledné "oškriabanie" predošlých náterov) a teraz sa nám to vracia. Poznáte ten animovaný seriál: A je to? Ešte vždy si môžeme zavolať profesionála :) Idem pracovať. Len som si odskočil...

Boris Burger

Boris Burger

Bloger 
  • Počet článkov:  212
  •  | 
  • Páči sa:  1x

Prémioví blogeri

Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu