reklama

O Hvoreckom a jeho liste

Pán Hvorecký, slovenský to spisovatel, uverejnil svoj otvorený list adresovaný Oskarovi Dobrovodskému (http://komentare.sme.sk/c/6557914/hvorecky-pise-odkaz-oskarovi-dobrovodskemu.html) Ako obyčajne sa Michal brutálne mýli, resp. mieril na líšku a trafil Maryšku... Že prečo?

Písmo: A- | A+
Diskusia  (25)

Najprv osoby a obsadenie:

Michal Hvorecký je slovenský autor, ktorému sa stalo to najhoršie čo sa chlapovi stať môže. Začal brať sám seba vážne. Voľakedy bol vtipný a svieži, dnes len bohapusto moralizujúci a poučujúci. Úprimne, nemám ho rád, ale inak mi je ukradnutý.

Oskar Dobrovodský je občan v ktorého susedstve žijú nesprispôsobiví občania a ktorý zúfalo hľadá nejakú pomoc...

A čo mi konkrétne vadí a v čom sa Hvorecký mýli? Nuž v prvom rade v adresátovi. Oskar Dobrovodský je obyčajný človek, literárne povedané, človek-milión. Nie je žiadnou celebritou a určite sa ňou ani nechcel stať. Jeho jedinou vinou je to že požiadla o pomoc Kotlebu. Ibaže to nie je jeho problém. Predtým ako sa to stalo, pán Dobrovodský roky pokúšal riešiť svoj problém "zákonnou cestou". Problémom ale bolo, že neuspel. On, ako občan platiaci dane na chod tohto štátu sa od neho pomoci nedočkal. Preto ak chce niekoho Hvorecký an niekoho apelovať tak je to štát s jeho orgánmi zákonnej a najmä výkonnej moci a následne orgány samosprávy. Absolútne chápem Dobrovodského. Roky sa domáha svojich práv, ochrany svojho majetku a štát je nečinný, resp. chová sa alibisticky. Ak vám v takejto situácii ponúkne pomoc bárs aj niekto ako Kotleba, tak ju asi prijmete, pretože topiaci sa aj slamky chytá. Na svojej stránke ďakuje aj dalsím ľudom, ktorí mu pomohli a ktorí nemajú s Kotlebom nič spoločné.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Štát o riešení rómskeho problému len roky tliacha ale v podstate nemá ani šajnu čo treba spraviť, aj ked sa na riešenie rómskeho problémá minulo zo všelijakých fondov nepredstaviteľné množstvo peňazí. Horšie ale je, ťe štát sa vo vzťahu ku neprispôsobivým občanom vykašľal aj na svoju represívnu a ochrannú prácu. A to je najväčší problém, pretože tento priestor ochotne zapľňa Kotleba so svojimi floskulami a jednoduchými riešeniami, ktoré ale žiadne riešenie neprinesú. Štát sám od seba dáva Kotlebovi do ruky zbraň a potom sa diví, že ju použije.

Preto pán Hvorecký, skúste mieriť pozornejšie... Problémom nie je Oskar Dobrovodský, on len problém má. Problémom je nečinnosť štátnych orgánov a rezignácia štátu na plnenie si svojicj najzákladnejších funkcií. Aký totiž má význam štát, ktorý nevie alebo dokonca nechce chrániť svojich občanov?

Peter Černák

Peter Černák

Bloger 
  • Počet článkov:  136
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Som (skoro) 45-ročný (Preboha, to už naozaj???) normálny chlap, s normálne vyvinutým egom (t.j. myslím si o sebe, že som inteligentnejší,krajší a príťažlivejší ako zbytok tohto sveta) Zoznam autorových rubrík:  Chvála jedlaSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu