reklama

Zachovajme paniku

„Mickaaa, zatváraj okenice, bránice a ostatné vetracie ústrojenstvá, v telke práve hovorili, že ten mrak smeruje od nás ku vám, takže aby ste sa nenadýchali....nejakého kyanidu či čo...My už sme zabarikádovaní!!!“

Písmo: A- | A+
Diskusia  (1)
18.jun 2006
18.jun 2006 (zdroj: www.ta3.com)

Neveriacky hľadím na monitor. Čítam ešte raz a pomaly....Potom mimovoľne pozriem na kalendár. Nie, prvý apríl nehrozí. Zbláznila sa? Alebo ešte stále spím? Poriadne sa uštipnem. Au! Nie, som hore. Takmer okamžite nabiehajúca modrina je neklamným dôkazom.
Cítim sa beznádejne dezinformovaná. Ako chrípkou zmietaná osoba sa už druhý deň zdržiavam výlučne v posteli a celý svet sa mi zúžil na tých pár metrov štvorcových. Keď som sa konečne prehovorila zapnúť počítač, čakalo ma tu spomínané „prekvapenie“. Lepšie povedané, akási zmätená správa od zjavne preťaženej kamarátky.

Pre istotu sa však rozhodnem preveriť si informácie. Vrelá vďaka za internet, inak by som ju, chuderku, isto-iste odporučila na liečenie. Za pár minút mám všetko ako na dlani. Viem si živo predstaviť, aký pohľad sa naskytol prekvapeným Petržalčanom. Matadorka sa opäť ozvala. A tento raz horí sklad plný chemických látok. Neoverené správy hovoria dokonca aj o kyanide. Samozrejme, miestne obyvateľstvo sa toho okamžite chytá a vďačne podlieha panike. Ani ja nie som výnimkou. V rámci šprintu smerom k rodičom stihnem razantným pohybom pribuchnúť všetky okná a iné vetracie otvory.
V rekordnom čase stojím v obývacej miestnosti a splietam niečo o čiernych mrakoch a prípadnej evakuácii obyvateľstva. Otec nereaguje. Dávajú futbal. Až moje razantné postavenie sa pred prijímač ho donútilo vypočuť si ma. Prikývol, prehodil čosi v zmysle „Počul som“ a razantne ma odsunul z výhľadu. Ešte som cestou do izby započula „A zatvor okná“, na čo som radšej ani nereagovala.

V tom čase som už ako odborník na vzniknutú situáciu zanietene debatovala s pár podobne „postihnutými“. Vymenili sme si dojmy a vytvorili celkom slušné záchranné plány. Okolo polnoci mi začalo srdce biť opäť normálne. Teplota vzduchu sa podľa môjho súkromného odhadu blížila k tropickým hodnotám. Vyklonila sa teda z okna a hľadala nejaký čierny mrak. Keďže však bolo všetko čierne, neostávalo mi nič iné, než sa pokúsiť zaspať v tom bezkyslíkovom priestore. Posledný raz som pátrala po najčerstvejších informáciách o požiare, presnejšie o odvolaní tých šialených nariadení. Bezúspešne. Jaj, keby tak bolo 13 stupňov ako pred týždňom...

Ráno ma zobudil známy zvuk. Mama automaticky otvárala všetky okná. A nejaký kyanidový mrak jej bol šuma-fuk. Aj som chcela vstať a protestovať, no príjemný vánok ma vyviedol z omylu. Nebezpečenstvo bolo očividne zažehnané a túžba po čerstvom vzduchu presvedčivejšia, než akákoľvek tlačová hovorkyňa.

Danica Polčíková

Danica Polčíková

Bloger 
  • Počet článkov:  17
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Zoznam autorových rubrík:  Román o ženách...a nielen prepoviedkaSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu