reklama

Zrušme otrokársku spoločnosť novou ústavou!

Ako žiť dôstojne aj bez zarábania EURA? Inak to už ani nepôjde - pre státisíce ľudí je to realita. Technologická nezamestnanosť, nezáujem bankárov o ľudí a takisto globalizácia nám trvalo bude znižovať šance, že budeme mať zamestnania za EURá. Ako však dať ľuďom základné životné potreby - bez nutnosti zarábať peniaze? Riešením je základná sociálna dávka - pre bielych aj čiernych aj červených, známa ako "Základný príjem". Pokojne aj v našej pôvodnej mene - v Slovenskej korune, alebo "v poukážkach na život"...

Písmo: A- | A+
Diskusia  (15)
Obrázok blogu

Mnohých počujem oponovať, že "bez práce nesmú byť koláče". Avšak "povinnosť pracovať" (inak nedostaneš peniaze na základné životné potreby), pri dnešnom rozložení vlastníctva zdrojov, znamená v podstate "otrokárstvo". Nie je reálne ani možné, spoľahnúť sa masovo na prírodu, ani na sebestačné hospodárenie pre státisíce ľudí, ktorí vyrastali v závislosti na Systéme zásobovania a centralizovanej výroby všetého pre život. Nič nie je voľné - ani pôda, ani voda, ani drevo, ani kameň ani zver v lesoch.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Dnes, človek pri moci (bankár, finančník a majiteľ kapitálu), vydiera človeka nemajetného, že ak nebude vykonávať aktivity a službu pre Systém, tak mu nedá "poukážky" na prístup k jedlu, vode, teplu, prístrešiu - bude ohrozený jeho život, spoločenské postavenie, bezpečnosť, zdravie... alebo je to nejak inak? Viete si dnes predstaviť, že by ste sa mohli rozhdonúť "slobodne nezarábať EURO" a cítiť sa bezpečne, že prežijete aj bez peňazí??? Otvorte si oči, TOTO JE OTROKÁRSKA SPOLOČNOSŤ, my sme VLASTNENÍ aj s našimi životmi Systémom peňazí, ktoré ovláda zopár oligarchov! Je to vydieranie, na ktoré sme nikdy nedali ako občania súhlas! Banky a menový systém nič netvorí pre ľudí - žiadne hodnoty všetkým, žiadne ekonomické statky - ide o sprostú moc a ovládnutie krajín.

Ako občan a "akcionár" tohto štátu si ako PRVÉ prajem, aby sa dalo žiť dôstojne aj bez zarábania peňazí.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Aby ľudia vlastnili svoje životy. Máme na to všetky dostupné zdroje a technológie - stačil by na to zlomok nášho HDP, míňaný na nezmysly a megalománske projekty.
Dajme najprv ľuďom slobodný život bez vydierania EUROm a až potom ďiaľnice!
A až potom, keď budeme mať základné potraviny, vodu, strechu nad hlavou - POTOM si budeme vyberať, bez vydierania, čo chceme robiť ako naplňujúcu a užitočnú prácu! Drvivá väčšina ľudí by chcela pracovať, aj keby nebola vydieraná o život. Možno by väčšina už nepracovala v banke, za pásom a na úrade - ale sadili by sme stromy, učili hrať deti futbal - a áno, niektorí by len takmohli sedieť pri ohni, hrať na gitare a spievať. Aj to má svoju hodnotu. Nevadilo by mi to!

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Právo na zabezpečenie základných životných potrieb si prajem zakotviť v novej občianskej ústave!

Zahlasujte aj vy: https://www.facebook.com/podporujem

Daniel Marko

Daniel Marko

Bloger 
  • Počet článkov:  50
  •  | 
  • Páči sa:  2x

Mojim životným princípom sú sloboda a autenticita - právo každého človeka prežiť svoj život podľa seba, bez toho, aby mu ho určoval spoločenský systém, konvencie, alebo aj len názory iných o tom, "čo sa patrí alebo nepatrí". Neverím, že existuje niečo ako "objektívna pravda" alebo "univerzálne dobro" pre každého, alebo nad všetkými. Preto nevidím ani zmysel v hlásaní akejkoľvek "objektívnej" reality - ale v poznaní svojho vlastného vnútorného sveta a prežívania - či už vedomého, alebo nevedomého.V tomto duchu mi zmenila život postmoderná psychológia, kde sa venujem komunikačnej a hypnotickej psychoterapii v tradícii Miltona H. Ericksona. V tomto ne-objektivistickom prístupe vnímam každého človeka ako unikátnu individualitu, s jeho vlastným právom na svoju realitu a svoje videnie toho, čo je správne, dobré a dokonca aj skutočné. A preto tiež neverím v osvietené schopnosti vodcov, lídrov a politikov "objektívne" určovať správny smer nám všetkým - pretože to vieme iba MY SAMI. Zoznam autorových rubrík:  EkonomikaFilozofia životaSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu