reklama

Vzniká nové občianske politické hnutie

Čo sú hlavné záujmy občanov v tomto hnutí? 1. Rozhodovať o svojej krajine sami – zaviesť priamu občiansku demokraciu a navrhnúť novú, občiansku ústavu – vytvorenú priamo ľuďmi a pre ľudí. 2. Oživiť sebestačné hospodárstvo a domácu produkciu tak, aby zabezpečila všetky základné životné potreby svojich občanov – bez závislosti na zahraničných dodávateľoch, zahraničných peniazoch a v neposlednom rade aj zahraničných zamestnávateľoch.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (6)
Obrázok blogu

Hnutie "Priama občianska demokracia" existuje všade, kde občania riešia budúcnosť svojej krajiny a svojich detí PRIAMO, bez nutnosti zastupiteľa. Nezávislé, slobodné diskusie, zdroje, hlasovania a online chat spojené s cieľmi tohto hnutia nájdete aj na verejnej Facebook skupine: NEPOTREBUJEM POLITIKOV- Priama občianska demokracia

Čo vedie ľudí, podľa môjho poznania a prieskumov, k nutnosti využitia svojho ústavného práva, zúčastniť sa na štátnej moci priamo, bez zastupiteľa?

Pri dnešnom nastavení peňažného systému sa peniaze dostávajú iba do takzvaných „ziskových aktivít". Súkromné banky, investori a vôbec všetci vydavatelia peňazí so súkromnými záujmami, ovládli rozhodovanie o tom, kam potečú peniaze. Ovládajú všetky peniaze - vrátane súkromných úverov, štátnych rozpočtov a fondov. Sprivatizovali si cez peniaze štátny systém, ktorý mal pôvodne patriť ľuďom. Veľké bankové rodiny vlastnené oligarchiou a európskymi monarchami určujú, ktoré projekty a práce sú správne a iba tie podporia - lebo im prinášajú zisk a zvyšujú ich moc. Ich jedovaté úvery zadlžujú celé krajiny a ich obyvatelia boli vtiahnutí do otroctva cez inštitúcie a firmy, ktoré slúžili finančníkom a mali od nich dostatok prostriedkov na tie „správne činnosti". Iba firmy s dobrými vzťahmi s „bankstermi" a finančnou oligarchiou mali dostatok finančného kapitálu na vytváranie takzvaných „zamestnaní". Krajiny Európy boli nútené postupne odovzdávať majetok svojich krajín bez boja v divokých privatizáciách. Bankárov a ich politikov nezaujíma to, čo by bolo užitočné pre milióny chudákov občanov. Dnes nám tu už niet čo vziať, nepotrebujú nás takmer na nič - iba zopár služieb a transfer pre nich podstatných tovarov. Všetko, čo potrebujeme pre život, sa strategicky roztrúsilo po celej Európe a čo sa neskazí pri preprave, to sa vyrába v otrokárskej Ázii. Nie je už dôvod vytvárať aktivity tam, kde to majú plne pod kontrolou - všetky krajiny Európy majú zdecimovanú sebestačnosť a stačí ich občanov iba držať „zagule". Globalizácia zabezpečuje úzku špecializáciu krajiny len na určité služby a tovary. Nepotrebujú zamestnávať a vyrábať to isté vo viacerých krajinách. V globalizovanom svete preto nebude dosť zamestnaní a jobov pre všetkých. Nie že by nebolo dosť užitočnej práce pre ľudí, ale nebude dosť dôvodov pre vládnucich bankárov, aby vytvárali aktivity a vrážali peniaze do obyčajných občanov a ich potrieb. Kým ich k tomu obyčajní občania neprinútia.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Čo sú hlavné záujmy občanov v tomto hnutí?

1. Rozhodovať o svojej krajine sami – zaviesť priamu občiansku demokraciu a navrhnúť novú, občiansku ústavu – vytvorenú priamo ľuďmi a pre ľudí.

2. Oživiť sebestačné hospodárstvo a domácu produkciu tak, aby zabezpečila všetky základné životné potreby svojich občanov – bez závislosti na zahraničných dodávateľoch, zahraničných peniazoch a v neposlednom rade aj zahraničných zamestnávateľoch.

Už dnes by náš štát a verejné inštitúcie boli schopné zabezpečiť z domácich zdrojov dostatok potravín, vody, prístrešia, energie, dôstojného života a zdravotnej starostlivosti pre všetkých občanov, bez nutnosti pracovať v nezmyselných zamestnaniach - ničiacich rodiny, ľudské životy a planétu - a ktorých bude aj tak stále menej. Nepotrebujeme na to eurá ani zahraničný kapitál - stačí, aby sme získali znovu moc nad našou vlastnou krajinou. Stačí, ak štát a politici znovu začnú slúžiť potrebám ľudí a nie kapitálu. Žiadna ľavica ani pravica, žiadny -izmus - jednoducho dať všetkým ľuďom skutočné právo na svoj názor, život a základné životné potreby - bez otroctva!

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Diskusie, zdroje, hlasovania a online chat nájdete na Facebook skupine: NEPOTREBUJEM POLITIKOV- Priama občianska demokracia

Daniel Marko

Daniel Marko

Bloger 
  • Počet článkov:  50
  •  | 
  • Páči sa:  2x

Mojim životným princípom sú sloboda a autenticita - právo každého človeka prežiť svoj život podľa seba, bez toho, aby mu ho určoval spoločenský systém, konvencie, alebo aj len názory iných o tom, "čo sa patrí alebo nepatrí". Neverím, že existuje niečo ako "objektívna pravda" alebo "univerzálne dobro" pre každého, alebo nad všetkými. Preto nevidím ani zmysel v hlásaní akejkoľvek "objektívnej" reality - ale v poznaní svojho vlastného vnútorného sveta a prežívania - či už vedomého, alebo nevedomého.V tomto duchu mi zmenila život postmoderná psychológia, kde sa venujem komunikačnej a hypnotickej psychoterapii v tradícii Miltona H. Ericksona. V tomto ne-objektivistickom prístupe vnímam každého človeka ako unikátnu individualitu, s jeho vlastným právom na svoju realitu a svoje videnie toho, čo je správne, dobré a dokonca aj skutočné. A preto tiež neverím v osvietené schopnosti vodcov, lídrov a politikov "objektívne" určovať správny smer nám všetkým - pretože to vieme iba MY SAMI. Zoznam autorových rubrík:  EkonomikaFilozofia životaSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu