reklama

Vedia vaše deti zdraviť?

Zajtra máme v škole prvýkrát angličtinu. Ja asi nebudem moc dobrá, lebo, veď vieš. Ja neviem po anglicky, hovorí mi Viki zamyslene.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (15)

"Prvá hodina, to budú asi pozdravy," vravím si a hneď si aj musím odskočiť. Nie na "WéCko", ale do našej malej pracovne. Po ceste schmatnem gitaru a už aj sedím za počítačom. Pieseň nemusím vymýšlať, lebo už je v pojašenej hlave pripravená na moje prvé dobrodružsto dní budúcich :o). O necelých dvadsať minút je nahrávka "Zdraviacej piesne" hotová. Spokojne vložím Vikuške do veľkých dosiek ešte teplé CD-čko a text piesne (malé dosky má totiž šialene natrepané všakovakými zošitmi a čo ja viem čím ešte :o), aby mohli spolu s ostatnými prďolákmi z jej triedy už na prvej hodine pozdraviť "tetku Angličtinu" na primeranej úrovni.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Ozaj, vedia vaše deti zdraviť? Teda myslím po anglicky, samozrejme :o) Mnoooo, ak náhodou ešte nie, pokojne to môžete (no nemusíte :o) skúsiť s touto piesňou.

 ((audio))

text:

Hello, Hi, How are you, I´m fine : 4krát

How do you do : 4krát

Good morning, Good afternoon, Good evening, Good night : 4krát

Good bye...........Good bye...bidlibidlibidli (alebo tak niečo :o)

Akordy, len tak pre istotu:

sloha: C-Am-F-G 4 krát, refrén 1: F-F-F-F, refrén 2: F-G-C

Kvalita nahrávky nie je bohvie aká (skype mikrofón nie je optimálnym prostriedkom k tomuto účelu), ale možno to i tak dokážete využiť. Takže sťahujte a spievajte s deťmi o sto šesť, autor tejto piesne nemá nič proti tomu, ba naopak, bude tomu veeeeeľmi rád :o)

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Želám všetkým pekný deň...ehm...vlastne som chcel povedať: Good bye...bidlibidlibidli :o) 

PeeS: Tým z vás, ktorí radšej spievajú, než sa učia ponúkam ešte niekoľko "učo-piesní" v súvisiacich článkoch :o)

Dávid Králik

Dávid Králik

Bloger 
  • Počet článkov:  930
  •  | 
  • Páči sa:  1x

Bývalý (m)učiteľ na I. stupni ZŠ, ktorý sa platonicky priatelí s Jonathanom Livingstonom, so Siddhárthom a hobitmi. Znamenie vodnára ho predurčuje k uletenosti všetkými smermi - hudba, literatúra, šport ... Zoznam autorových rubrík:  Moja malá fikciaViera ako ju cítimAj také sa mi staloMoje malé postrehyZo životaŽivot je krásnyMalé gramatické okienkoLogopedické okienkoRozprávky (aj) pre dospelýchMilovaťžofiuNedeľná ... veď viete : o )))Biblia očami laika : )...cestou ma vanie...šermmoje hudobné výlevyEtika u mňa v triede :o)Moja poviedkovňaPracujem ako divý :o)baška(pre mňa) zaujímaví ľudiana slovíčkoNápadníkSúťaž krátkych videíSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu