reklama

Biskup, alebo arcibiskup? Veď je to jedno..

Na strechy bubnoval dážď. Záťah sa vydaril. Pobrali ich vtedy veľa z jediného "baráku". Jedna z nich bola dokonca tehotná. Takže o jednoho viac. Ako vravím..záťah sa vydaril..

Písmo: A- | A+
Diskusia  (27)

Som sám doma. Prezerám si fotky, ktoré spravila moja žena, keď sa bola pozrieť v Osviečime. Nevenoval som im pozornosť, kým tu boli deti a Baška. Nejako mám stále pocit, že ja musím byť ten silný a že nie je správne, aby som ich zneisťoval svojou slabosťou...

Obrázok blogu

"Ujo? Si smiešny." Prekvapene sa poobzerám. Kúsok odo mňa stojí tmavovlasý chlapec s veselým úsmevom. "Prečo?" "Lebo skutočné a pravdivé veci musia bolieť." "No a?" pýtam sa a nenávidím ten svoj tón nad vecou. "No a ty si skutočný len vtedy, keď si sám... lebo máš strach."

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu

"Si ešte malý, tomu nemôžeš rozumieť," hovorím s trasľavým hlasom a chcem sa ho zbaviť. Vadí mi jeho prítomnosť. Chcel som byť sám, zraniteľný, no bez svedkov. Kde sa tu do čerta vzal, tento fagan!

Obrázok blogu

"Vyskočil som z tamtoho okna," vraví mi so smiechom akoby mi čítal myšlienky." Hnevám sa. Prečo ma nenechá na pokoji a ešte vraví také hlúposti? "Ujo? A si do niekoho?" Skoro ma fakt prekotilo. "Jasné. Do svojej ženy," odvrkol som nevrlo, lebo som túžil byť sám. Viete, moja žena si myslí, že neviem byť sám, ale to nie je pravda. Ja sa samote iba úspešne bránim, lebo sa bojím bolesti. Ale keď už som raz sám...potom je to pekné..

SkryťVypnúť reklamu
reklama
Obrázok blogu

"Ujo? A prečo tak divne pozeráš na tie fotky? Veď sú celkom pekné." Teraz ma fakt dožral.."Lebo to krásne ukazuje, akí ľudia dokážu byť krutí a sú medzi nimi riadne s..." v poslednej chvíli som sa zháčil. Takéto veci by sa nemali hovoriť v spoločnosti malých detí, ani v prípade, že vás tie deti štvú.

Obrázok blogu

"Ujo, prečo si nedokončil? Kto je medzi ľuďmi?....."

Obrázok blogu

Hľadel som na neho a on na ďalšiu fotografiu..a ja tiež...

Obrázok blogu

Mlčky som pozeral na fotku, ktorá ho zaujala. "Tak, čo si chcel povedať?" Mlčal som." Ujo, počuješ ma? Čo si začal hovoriť?"

"Chcel som len povedať, že niektorí ľudia sú statoční. A teraz zmizni. Chcem byť sám!"

SkryťVypnúť reklamu
reklama

"Tak ja už pôjdem, ujo. A nebudeš sa tu sám báť?" Pokrútil som hlavou.

Obrázok blogu

Na strechy bubnoval dážď. Moja stará mama čakala bábo. Môjho otca. Bola jednou z tých, ktorých polapili pri úspešnom záťahu na Židov. Neviem kto, ba ani prečo ju vytiahol z pripraveného transportu. Vraj to bol akýsi biskup, či arcibiskup...

"Ujo? A nie je to jedno?"...

...venované všetkým, ktorí zachraňovali...i všetkým, ktorí boli zachránení...no hlavne tým, ktorí nemali to šťastie patriť ani do jednej zo spomínaných skupín...

Dávid Králik

Dávid Králik

Bloger 
  • Počet článkov:  930
  •  | 
  • Páči sa:  1x

Bývalý (m)učiteľ na I. stupni ZŠ, ktorý sa platonicky priatelí s Jonathanom Livingstonom, so Siddhárthom a hobitmi. Znamenie vodnára ho predurčuje k uletenosti všetkými smermi - hudba, literatúra, šport ... Zoznam autorových rubrík:  Moja malá fikciaViera ako ju cítimAj také sa mi staloMoje malé postrehyZo životaŽivot je krásnyMalé gramatické okienkoLogopedické okienkoRozprávky (aj) pre dospelýchMilovaťžofiuNedeľná ... veď viete : o )))Biblia očami laika : )...cestou ma vanie...šermmoje hudobné výlevyEtika u mňa v triede :o)Moja poviedkovňaPracujem ako divý :o)baška(pre mňa) zaujímaví ľudiana slovíčkoNápadníkSúťaž krátkych videíSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Monika Nagyova

Monika Nagyova

296 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

754 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu