reklama

Tak toto ma dnes dostalo...

Internet je dobrá vec. Ale aj veľmi nebezpečná. Po dlhom dni si sadám za počítač, lebo ma k tomu opäť čosi dohnalo -  skupina Naše Slovensko a moji priatelia na facebooku, ktorí túto stranu verejne podporujú a „pôjdu ju voliť" (mnohí z nich sotva násťroční).

Písmo: A- | A+
Diskusia  (63)

Telefonát od priateľa ma dostal - naši spoloční kamaráti na facebooku otvorene podporujú rasistické myšlienky. Niekto si totiž uvedomil a plne začal využívať silu média. Za rovnako inteligentný ťah považujem i ideu „presvedčme ich mladých, o pár rokov budeme mať veľa slepých ovečiek".

Video nachádzajúce sa na niekoľkých desiatkach (!!!) profilov mojich facebook-(pseudo)priateľov sa mnohým pozdáva - použili všetko, čo „pravý Slovák" potrebuje - šesťročné dievčatko, zničené domy, budovy, mestá a podpis „Ďakujeme, že myslíte na našu budúcnosť, VAŠE DETI", o irónii ani nehovoriac.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Na facebooku je aj skupina s 10 983 (!!!) fanúšikmi nesúca tak strhujúce meno Naše Slovensko a podporujúca „spoločný boj proti parazitom". Po toľkých hodinách dejepisu, NOS-ky a etickej výchove ste ma vážne sklamali, Slováci pod (aj nad) osemnásť.

Internet je nebezpečná vec.

Koľkí z tých ľudí, ktorí sa dnes hlásia k ideálom, ktoré nechápu, raz bude chcieť začať nejakú kariéru?

Koľkí z nich budú chcieť byť politikmi, politológmi, diplomatmi?

A koľkí z nich budú chcieť byť aspoň dobrými rodičmi?

Dobrému informatikovi nebude trvať viac ako pár minút vytiahnuť na vás tieto vaše „chyby mladosti", človeku, čo vás bude chcieť zničiť potrvá pár minút nájsť na vás na internete špinu - a toto je úžasná príležitosť. Už vidím tie titulky: Ten a ten - mladý rasista! Dôkazy nájdete na strane 3.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Preto by som sa vás chcela spýtať, viete, za čím si vlastne stojíte? Koľkí z vás sa skutočne zaoberali stranou, ktorú na svojich profiloch propagujete? Videli ste video, videli ste, čo kritizuje, videli ste i to, čo toto video ponúka ako riešenie na problémy, ktoré vyzdvihuje? Nie? Viete prečo nie? Lebo žiadne reálne riešenie toto video neponúka (keďže podľa mňa ani žiadne jednoznačné a okamžité riešenie na tento problém, áno, uznávam, že je to problém, neexistuje). Má úcta človeku, ktorý vie takto dobre spracovaným videom pôsobiť na city (prvo)voliča.

Výroky typu „je lepšie keď ma zbije biely ako čierny, lebo cigán má lepšiu imunitu ako poslanec, toho nemôžem dať na súd" ma skutočne robia pyšnou na spoločnosť, v ktorej žijem.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

ĽUDIA! Koľko tu bolo takých, ktorí prišli, vymenovali vám všetky problémy, ktoré máte, vy ste si ich zvolili a čo z toho bolo? Keď niekto iba kritizuje a žiadne riešenia priamo neponúka, je to vždy podozrivé.

Kto bude koho voliť - to nechám na každého osobnú vôľu. Toto však považujem za rasistickú propagandu, ktorá je, ak sa nemýlim, trestná. Stranou ako takou sa nezaoberám - na to nemám vek ani vzdelanie. Zaoberám sa tým, čo sa ma týka, názorom mojich kamarátov a priateľov.

Toto nie je v poriadku. Nie je v poriadku, že to dovolíme a už vôbec nie je v poriadku, že to podporujeme.

Ester Demjanová

Ester Demjanová

Bloger 
  • Počet článkov:  74
  •  | 
  • Páči sa:  0x

"Pri pohľade na smrť a na tmu sa bojíme iba neznámeho, ničoho iného." (JKR) Zoznam autorových rubrík:  Moje osobné školstvoRozhadzujem rukamiOckoviAj o tom peknomSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu