reklama

Táto vláda u mňa skončila (aj politika)

Neviem sa vyjadrovať politicky, ani neviem písať politické komentáre, ale idem si trocha zaspomínať. Zaspomínať na to, prečo som išiel voliť zmenu. Išiel som voliť, lebo som si bol vedomý, že školstvo, veda, zdravotníctvo, polícia a pod. inštitúcie potrebujú zmenu. Veril som v transparentnejšie zákazky, aby som sa ako občan mohol pozrieť, ako sa narába s našimi daňami. Chcel som aby naša krajina neskrachovala...

Písmo: A- | A+
Diskusia  (389)

Vedel som, že reformy trocha zasiahnu aj moju peňaženku, ale mal to byť prechodný stav. Počkať viem.

Po čase sa zdá, že oni to vlastne mysleli iba ako vtip.

Normálne to funguje tak, že keď sa firme prestane dariť a manažment rozhadzuje peniaze, tak si najmú nového generálneho riaditeľa, aby firmu reformoval a obrátil stav.

Príkladom je Nokia alebo Google. Tí vymenili šéfov, prepúšťajú a reformujú, lebo si nemôžu dovoliť skrachovať.

My sme tiež vymenili SMER, SNS a HZDS za iný manažment.

Politika je však iná vec. Tam nejde o reformy, ale o preferencie. Hádajú sa a starajú sa iba o svoje kšefty.

Všetky sľuby o novej politickej kultúre s stratili a máme tu starú dobrú klamársku politickú kultúru podvodníkov.

Im sa nechce zaoberať ako sa postarať o občanov. Načo? My sme ich iba volili. Ale prečo ich mám voliť naďalej? Keď sa tu tak všetko deje samo, tak nech sa aj samovolia.

Tí, čo sa ma budú snažiť presviedčať, nech volím menšie zlo... nemusím. Síce mi budú vravieť, že potom nemám právo kritizovať, ale mám. Platím dane. Každá vláda, či som ju už volil, alebo nevolil, je financovaná nami všetkými. Nie len tými, ktorí volili. V skutočnosti právo (či neprávo) kritizovať aj tak neexistuje a vyjadriť sa môže každý.

Alebo nech teda platia dane iba tí, ktorí volili a ktorí majú právo kritizovať, nie?

Nerozumiem, prečo sú tí politici takí zlodeji. Nevedia sa vôbec starať o štát a občanov. Sú to podvodníci. Každá súdna firma by ich už vyhodila. Ale to sa vo vláde stať nemôže. Tam si každý dokazuje, že on je pánom. Mikloš je pán. Radičová je pán. Sulík je pán. Dzurinda je pán. Fico je pán. Slota je pán. Matovič je pán, Bugár je pán...

Pre mňa to nie sú páni, ale podvodníci.

U mňa už nikto nemá šancu, aby ma presvedčil, aby som šiel voliť. Ja si viem zarobiť na seba. Ak Slovensko skrachuje, tak to nebude chyba voliča, ale vlády.

To je ako povedať, že akcionári si na základe sľubov najmú nového generálneho riaditeľa, aby zachránil firmu, ten ju vytuneluje a povie im, že je to ich chyba, že ho zvolili.
Potom si zvolia iného a ten tiež vytuneluje firmu. Čo potom?
Ak akcionári vedia, že nejakí ľudia majú zlú reputáciu, tak majú voliť do firmy niekoho, kto má tiež zlú reputáciu, ale vedia, že tú firmu vytuneluje menej ako ostatní?

Alebo radšej najmú niekoho schopného? A čo ak nikto schopný neexistuje? Tak nech teda firma skrachuje. Ja si viem nájsť inú firmu. Vedel by som sa presťahovať. Tí čo nevedia, nech premýšľajú o manažmente naďalej. Ale aj ja tiež budem rozmýšľať...
Generálny riaditeľ a manažéri sa majú postarať, aby firma fungovala a prosperovala. Pre ich akcionárov aj pre ich zamestnancov.

Ale manažment Vláda s.r.o. je neschopný. To si myslím ako akcionár. A nemyslím si, že pre Slovensko existuje schopný manažment.

Oni to majú celé pomýlené. Oni si myslia, že ich akcionári sú firmy, ktoré im dali peniaze na politickú kampaň, či ich kamaráti. Oni si myslia, že z našich peňazí im majú niečo vrátiť. Nie. To je úplne zle. My, ľudia čo platia dane, sme akcionári. Tí druhí sú možno investori, ale nepodstatný (pre nich podstatný, ale to mi je jedno). Ja si neželám, aby moje peniaze išli nejakým firmám, či ich kamarátom, ale na školstvo, zdravotníctvo, infraštruktúru, ihriská, zeleň a pod.

Tí, čo nabádajú, aby som volil menej schopných, čo robia menšiu zlobu, tak nech si ich volia. Ja na to nemám chuť. Neschopných nevolím. Volím iba schopných. Nech dokážu, že sú schopní.

Ja si neželám návrat Fica. Ale to nie je moja chyba, ale chyba tejto vlády.

Neurážajte ma prosím tým, že mi budete vravieť, že som ľavičiar alebo pravičiar. Ja si len želám schopný manažment. Ak taký nie je, tak sa mi nechce investovať svoj čas a hlas pre neschopných. Bohužiaľ ich aj tak musím platiť a im je to vlastne jedno. Ale dostanú o hlas menej. Ak im je to jedno, tak nevadí. Dúfam, že sa ukáže niekto schopnejší a tomu už to jedno nebude.

P.S. Týmto nikoho nevyzývam, aby prestal voliť. Tí čo volia Fica, nech si volia Fica. Tí čo volia iných, nech volia iných. Ja nie som človek, ktorý neznáša ľudí len kvôli tomu, že volia iných ako ja. Nech si každý akcionár rozmyslí sám za seba. Ale ak by som mohol niečo poradiť, tak nevoľte proti niekomu, ale za niekoho. Dáva to viac logiky.

Ľubomír Dobrovodský

Ľubomír Dobrovodský

Bloger 
  • Počet článkov:  80
  •  | 
  • Páči sa:  3x

Fajn chlapík. IT senior vývojár, programátor, analytik, vyše 18 rokov v branži. Mám záľubu v literatúre faktu - počítače, informatika, religionistika, neuroveda, psychológia, mytológia, fyzika, dejiny atď. Rád čítam aj historické romány, fantasy, mýty a legendy. Vo voľnom čase sa zaujímam o cestovanie, beh, turistiku a občas aj bicyklovanie, či plávanie. Zoznam autorových rubrík:  Zo životaBiblia, viera a dejinySystémCestovanieMyšlienkyDobrovoľníctvoFikcia, recesiaKrátke príbehyCirkev svätého Svetového MieruPoéziaSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu