Uvarte si rúž, milé dámy

Pýtate sa, či mi už z tých tém okolo varenia nezačalo šibať? Nie, odpoviem s kľudným svedomím. Pri bdelom, triezvom a zdravom vedomí sa pýtam, či ste si už niekedy uvarili rúž...

Písmo: A- | A+
Diskusia  (159)
Obrázok blogu

Milé dámy,

máte doma zvyšky svojich obľúbených rúžov a akosi nemáte srdce hodiť ich do koša? Viem, že rúž sa dá domíňať špeciálnym štetcom až do poslednej bodky, ale povedzme si úprimne, koľké to tak robíme?

Tiež uznávam, že na trhu je nepreberné množstvo rúžov a ich farebná ponuka je úžasná. Tak isto je pravdou, že rúže som pravidelne zvykla "variť", keď to v drogériach a kozmetikách vyzeralo úplne ináč. Vykúzlila som si tak vlastný odtieň a môj rúž bol originál. Naučila som to aj maminku a tak sme sa predbiehali, ktorá akú farbu ukuchtí. V ostatné roky sa tejto alchýmii venujem pomenej, ale predsa.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Ale k veci! Ak ste naozaj majiteľkou niekoľkých nedomíňaných rúžov, dám vám tip. Stačí, aby ste mali po ruke malú keramickú nádobku (robím v takej, čo je určená na vajíčko na tvrdo), malý hrniec s vodou, špachtličku - stačí kúsok špajle.

Postup je jednoduchý a zaberie pár minút. Špachtličkou povyberáme zvyšky rúžov a vložíme ich do keramickej nádobky. Keď sa podarí táto časť operácie, tak už máte to najprácnejšie za sebou. Nádobku ponoríme do malého hrnca s vriacou vodou, tak, aby voda siahala približne do polovice výšky nádobky. Počkáme kým sa hmota neroztopí. Špajlou ju občas premiešame.

Prichádza konečná fáza. Vyberieme si jedno puzdierko z vyprázdnených rúžov, trebárs to, ktoré sme najradšej používali. Stihaneme ho tak, ako keby sme chceli rúž po použití uzavrieť. Hmotu tam opatrne nalejeme. Rúž uzatvoríme a vo zvislej polohe uložíme na krátky čas do mrazničky, alebo o čosi dlhšie, do chladničky.

SkryťVypnúť reklamu

Po stuhnutí si môžeme rúž povytiahnuť a špičku skrojiť tak, ako to býva u nových rúžov. Je to škoda, lebo kus rúžu vyhodíte. Špička vznikne po pár použitiach, takže sa s tým netreba vopred zaoberať.

Nahovorila som vás? Možno niektoré krútite hlavami, (ani sa moc nečudujem) a možno niektoré už prezeráte staré zásoby. Verte, neverte, ale taký doma "uvarený" rúž vie často príjemne prekvapiť.

Kozmetické firmy by mi zaiste za tento návod vďačné neboli, ale občas je vhodné ušetriť nejaké to euro a vytešiť sa z vlastného dielka.

Tak, do varenia, dámy!

Jana Dratvová

Jana Dratvová

Bloger 
  • Počet článkov:  590
  •  | 
  • Páči sa:  7x

Milujem písmenká a rada sa s nimi hrám. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenáSprcha duše vo veršijedlo, bylinkyoprášené spomienkyMôj zverinecČriepky dňaUletené, pokus o fejtónSúkromnéNezaradené kadečo

Prémioví blogeri

Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

35 článkov
Anna Brawne

Anna Brawne

103 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

765 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu