reklama

Biela posadnutosť.

Biela posadnutosť sa u mňa začala prejavovať tohto roku oveľa skôr ako po iné roky. Napadnutím prvého snehu sa vo mne niečo zatrasie, akoby prehrmela lavína a ja beriem do rúk bežky, lyže, sane a utekám na ten bielučký sneh. Táto biela posadnutosť potom u mňa trvá celú zimu až kým sa sneh neroztopí a potom sa už zase neviem dočkať kým sadnem na bicykel. Tak to u mňa chodí každý rok. Ale, že nás sneh prekvapí už v októbri a dokonca aj v Bratislave to som veru nečakal. A veru, v nedeľu 28.10.2012 pozrem z okna a vonku je všetko bielučké. Je to len taký prvý poprašok, ale je to prvý sneh! A tak som nevydržal dlho v teple domova a už som aj išiel s mojím synom na výlet na Kačín. Bola to pekná prechádzka, farby jesene pocukrované prvým snehom - no paráda.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (1)
Obrázok blogu

Ale biela posadnutosť sa u mňa prejavila naplno až dnes v pondelok 29.10.2012, keď som z okna uvidel tú bielučkú nádheru! Utekal som pre bežky do pivnice a o chvíľu už som sa šmýkal na tých splašených drievkach po sídlisku v Dúbravke. Jasný šialenec, určite si ťukali po čele ľudia čo ma videli ako si to svištím po zasneženom školskom ihrisku na Beňovského.

Obrázok blogu
Obrázok blogu

V čase keď v Bratislave už kolabovala doprava a zúrila kalamita z napadnutých 3cm snehu ja som si takto užíval zimnú pohodičku. V Dúbravke napadli tak 4cm mokrého snehu ale po tom zasneženom trávniku to celkom pekne šmýkalo a tak som si dal pár okruhov.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu
Obrázok blogu

Keď som už mal bežkovania dosť, napadlo ma, že by som si mohol dať dnes taký snežný dvojboj. A ako druhé športové náčinie som si vybral môj obľúbený bicykel. A tak som si symbolicky dal možno poslednú tohtoročnú rozlúčkovú cyklojazdu.

Vyšliapal som to nad Tavaríkovú osadu a vnoril sa do bieleho ticha ...

Obrázok blogu

V Jezuitských lesoch bolo ako v rozprávke!

Obrázok blogu
Obrázok blogu
Obrázok blogu

Cestička sa kľukatí - ale tu ma už niekto predbehol!

Obrázok blogu

Tak neváhajte a voskujte bežky alebo lyže! Poďme von do lesa - zima už je tu! A bude tu len chvíločku, možno len dnes... Ak sa na Vás nalepilo zo mňa trochu tej bielej posadnutosti som len rád, možno sa nás takýchto šialencov nabudúce na prvom snehu stretne o rok viac :-)

Dušan Oravec

Dušan Oravec

Bloger 
  • Počet článkov:  26
  •  | 
  • Páči sa:  3x

Niekedy sa sám seba pýtam, kto sme, odkiaľ sme prišli, kam smerujeme, aký zmysel má vôbec ľudská existencia. Potom si nalejem odpoveď, a zas je dobre… Zoznam autorových rubrík:  CestovanieZdravie/stravaSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu