reklama

Choďte niekam, vy mudrlanti! Londýn máte bez pasu!

Väčšina národa kuká na November ´89 zboku. Jedným okom. „Čo tu idú oslavovať?“ pýta sa ten veľký priemer. Akosi si zvykli. Aj vtedy aj teraz, i keď ťažšie. Mlieko už nie je za dve koruny, zápalky za dvadsať halierov...

Písmo: A- | A+
Diskusia  (39)
Nežná
Nežná (zdroj: wikipedia.org)

Neveria už nikomu. „Všetci si hrabú len pre seba...“ mudrujú a hrabkajú si za vysokým plotom svojej anonymity. Tej, do ktorej už nenahliada pozorné oko eštebáka. Už môžu pindať, lebo už neriskujú. Za tých dvadsať rokov si zvykli, že im nikto nerozbije hubu. Vtedy čušali, aj keď si iné mysleli. Teraz môžu kričať, ale nikto ich nepočúva, lebo takých krčmových krikľúňov je tu väčšina. A v tom bludnom hluku ich trápny krik zaniká.

Ale majú svoj vzor, svoj naštvaný obraz. Šestnásteho bol v Moskve, sedemnásteho bude v Londýne. Asi tak naznačuje, že sa nekloní len na jednu stranu. Slovensko je predsa mostík medzi východom a západom a blá-blá-blá... Len aby sa nepovedalo. A podstata uniká. Škoda, že ten pohodlný mostík je aj v hlavách väčšiny.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Po vzniku Československa je November ´89 najdôležitejšou udalosťou 20. storočia. Vďaka prvému slovenský národ po dlhej resuscitácii prežil, vďaka druhému sa konečne mohol nadýchnuť. Pôjdem zapáliť sviečku. Tu a teraz. Doma. Na Slovensku.

Adrián Eštok

Adrián Eštok

Bloger 
  • Počet článkov:  36
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Som na jednej veľkej ceste. Niekedy je to diaľnica, inokedy makačka do kopca. Ale kým je s kým, je dobre. Zoznam autorových rubrík:  MestečkáSúkromnéCestovačkyČítaníčkaZ minulostiNezaradené

Prémioví blogeri

Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu