Tento malý poklad je bohatým zdrojom vitamínov (najmä B, E, C) a stopových prvkov. V surovom stave si uchováva najviac látok a preto je najjednoduchšie ho iba vylúskať a zjesť.
Pre náročnejších ponúkam ako alternatívu jednoduchý recept.
Potrebujeme:
mladý čerstvý hrášok
mladá cibuľka
čerstvý kôpor
olej lisovaný za studena (napr. olivový)
Postup:
Hrášok vylúpeme. Vyberáme si mladé, pekné struky bez škvŕn. Tučné, staršie struky obsahujú hrášok, ktorý je už tvrdý a bez sladkosti. My ale chceme chutné, šťavnaté plody.
Cibuľu nakrájame nadrobno alebo na polkolečká. Pridáme najemno nakrájaný čerstvý kôpor a olej lisovaný za studena. Dobre premiešame.
A svieža maškrta je na svete:
Dobrú chuť!