Malé, guľaté, sladké, zelené - jednoducho na zjedenie

Čerstvý mladý hrášok je vlastne nedozretým semenom hrachu siateho. Na rozdiel od sušeného hrachu, ktorý sa považuje za strukovinu, zelený hrášok zaraďujeme k zelenine. Má chemicky iné zloženie ako sušený hrach.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Tento malý poklad je bohatým zdrojom vitamínov (najmä B, E, C) a stopových prvkov. V surovom stave si uchováva najviac látok a preto je najjednoduchšie ho iba vylúskať a zjesť.

Pre náročnejších ponúkam ako alternatívu jednoduchý recept.


Potrebujeme:

  • mladý čerstvý hrášok

  • mladá cibuľka

  • čerstvý kôpor

  • olej lisovaný za studena (napr. olivový)

Postup:

Hrášok vylúpeme. Vyberáme si mladé, pekné struky bez škvŕn. Tučné, staršie struky obsahujú hrášok, ktorý je už tvrdý a bez sladkosti. My ale chceme chutné, šťavnaté plody.
Cibuľu nakrájame nadrobno alebo na polkolečká. Pridáme najemno nakrájaný čerstvý kôpor a olej lisovaný za studena. Dobre premiešame.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

A svieža maškrta je na svete:

Obrázok blogu

Dobrú chuť!

Eva Oriňáková

Eva Oriňáková

Bloger 
  • Počet článkov:  28
  •  | 
  • Páči sa:  0x

2v1: Dieťa (S)tvoriteľa a tvorca Zoznam autorových rubrík:  Živá stravaReceptySúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Anna Brawne

Anna Brawne

104 článkov
Věra Tepličková

Věra Tepličková

1,078 článkov
Tupou Ceruzou

Tupou Ceruzou

317 článkov
Lucia Nicholsonová

Lucia Nicholsonová

207 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu