Miesto pre vašu tvorbu. Staňte sa súčasťou komunity
Eva Oriňáková

Eva Oriňáková

Bloger 
  • Počet článkov:  28
  •  | 
  • Páči sa:  0x

2v1: Dieťa (S)tvoriteľa a tvorca Zoznam autorových rubrík:  Živá stravaReceptySúkromnéNezaradené

Recepty

Na zdravie!

Eva Oriňáková

Na zdravie!

Keď sa povie „na zdravie!“, čo si predstavíte? Ja si predstavím zelený nápoj. Žiadne vychladené pivo, pohár vína, šampanského, ani poldeci. Veď keď už na zdravie, tak naozaj! Týmto článkom sa chcem s vami o tento zázračný, zelený elixír prírody podeliť.

  • 29. júl 2013
  • Páči sa: 0x
  • Prečítané: 1 851x
  • 1
Broskyňová inšpirácia - jedzme to, čo nám teraz príroda dáva

Eva Oriňáková

Broskyňová inšpirácia - jedzme to, čo nám teraz príroda dáva

Marhuľové hody sú už za nami. Kráľovské žezlo ovocia prebrali broskyne. Už asi dva-tri týždne nosíme zo záhradky každý deň takúto úrodu:

  • 11. aug 2012
  • Páči sa: 0x
  • Prečítané: 2 174x
  • 10
Marhuľové hody

Eva Oriňáková

Marhuľové hody

Obdobie marhúľ je už v plnom prúde. Ak ich má väčšina z nás na záhrade prebytok, robí nasledovné - buď vo veľkom zavára alebo nakladá do suda. Ja mám však pre vás ešte jeden tip. Urobte si marhuľové dni.

  • 8. júl 2012
  • Páči sa: 0x
  • Prečítané: 1 850x
  • 0
Malé, guľaté, sladké, zelené - jednoducho na zjedenie

Eva Oriňáková

Malé, guľaté, sladké, zelené - jednoducho na zjedenie

Čerstvý mladý hrášok je vlastne nedozretým semenom hrachu siateho. Na rozdiel od sušeného hrachu, ktorý sa považuje za strukovinu, zelený hrášok zaraďujeme k zelenine. Má chemicky iné zloženie ako sušený hrach.

  • 29. jún 2012
  • Páči sa: 0x
  • Prečítané: 883x
  • 0
Zelená šalátom

Eva Oriňáková

Zelená šalátom

Hoci máme dnes prvý letný deň, rada by som sa s vami ešte podelila o recept, ktorý vyhral prvé miesto v našom jarnom jedálničku. Stal sa kráľom našej každodennej večere a zatiaľ ho nemienime z nášho stola vyhadzovať. V hlavnej úlohe - hlávkový šalát.

  • 21. jún 2012
  • Páči sa: 0x
  • Prečítané: 1 130x
  • 0
Nepečené koláče

Eva Oriňáková

Nepečené koláče

Veľkonočné sviatky sú už síce za nami a sladkých potešení ste už možno prejedení. Ale aj tak to risknem. Snáď sa ešte chytíte.

  • 10. apr 2012
  • Páči sa: 0x
  • Prečítané: 3 868x
  • 2
Recepty zo stretnutia v Kálnici

Eva Oriňáková

Recepty zo stretnutia v Kálnici

V nadväznosti na reportážny článok zo stretnutia priaznivcov živej stravy v Kálnici, rada by som sa s vami prostredníctvom tohto blogu podelila o recepty jedál z tejto akcie. Každej fotografii prislúchajú recepty, ktoré sú vložené pod ňou. Verím, že sa necháte inšpirovať a sami niečo nové vyskúšate :-) Dobrú chuť!

  • 12. nov 2011
  • Páči sa: 0x
  • Prečítané: 3 437x
  • 1
Tip na netradičný slávnostný obed

Eva Oriňáková

Tip na netradičný slávnostný obed

Náš tatko veľmi rád varí. Po tom, čo jeho dve dcérenky zmenili stravu, už ale akosi nemá pre koho. Dnes ale bolo v našej kuchyni rušno. Zajtra ku nám totiž prídu robotníci. A tak tatko, celý šťastný, že sa môže realizovať, piekol domáci chlebík a varil kapustinicu zo štyroch druhov mäsa.

  • 6. nov 2011
  • Páči sa: 0x
  • Prečítané: 4 389x
  • 26
Ovos na dva spôsoby trochu inak

Eva Oriňáková

Ovos na dva spôsoby trochu inak

Pred pár dňami na blog pribudli recepty Anky Čunderlíkovej na ovsené vločky na dva spôsoby. V úvode by som jej chcela poďakovať za inšpiráciu k tomu, aby som aj ja prispela svoimi dvoma spôsobmi prípravy ovsa. Tentokrát však nebudeme variť :-)

  • 23. okt 2011
  • Páči sa: 0x
  • Prečítané: 6 543x
  • 26
Slnečnicové fašírky alebo "čierni princovia"

Eva Oriňáková

Slnečnicové fašírky alebo "čierni princovia"

Na slnečnicových fašírkach je zaujímavé to, že ich nikdy nespravíte rovnaké. Sú veľmi obľúbeným jedlom na stretnutiach živej stravy a majú za sebou už aj úspešnú premiéru ako hlavný chod na svadbe.

  • 11. sep 2011
  • Páči sa: 0x
  • Prečítané: 2 070x
  • 7
Augustové plody Zeme - rozprávkové osvieženie

Eva Oriňáková

Augustové plody Zeme - rozprávkové osvieženie

Letné mesiace sú pre živú stravu požehnaným obdobím. Všetkého je dostatok. V ideálnom prípade si čerstvé ovocie a zeleninu vypestujeme na vlastnej záhrade, ak nám to však podmienky nedovolia, uspokojíme sa aj nákupom na trhovisku u miestnych pestovateľov.

  • 3. aug 2011
  • Páči sa: 0x
  • Prečítané: 1 609x
  • 3
SkryťZatvoriť reklamu