reklama

Som single

Neznamená to, že som sám, ale jednoducho nemám priateľku, frajerku, partnerku alebo kohokoľvek, s kým by som tvoril pár. Nesťažujem sa, od 17 rokov sa presúvam zo vzťahu do vzťahu a pokiaľ si dobre pamätám, single som bol len raz a to asi pol roka a aj vtedy som netúžil po ničom inom ako po tom, aby som do niečoho takého ako vzťah vstúpil. No zúfalec.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (138)

"True love is cruel love"

Ženy - moja Achillova päta. Povedala mi minulý rok veštica, ktorú sompri riešení môjho posledného komplikovaného vzťahu zúfalo navštívil. Amala pravdu. Nič ma nedokázalo rozhádzať a potrápiť ako vzťahy s nimi.Na svojej ceste životom som dospel do štádia, keď som sa naučil príjmaťskutočnosť takú, aká je. Len so ženami mi to nešlo. Bojoval som, trápilsa, plakal, znova bojoval a samozrejme, čím viac, tým menej somvyriešil. Mal som pocit, že všetko nejakým spôsobom ovplyvním. Hlúposť.Don Juan zistil, aké to je byt Don Quijote. Pyšný som s ľahkosťouprechádzal životom. Potreboval som padnúť a skloniť hlavu, potom bezzatrpknutosti vstať a poďakovať za všetky príkoria, ktoré mi láskaspôsobila.

Čas však pomaly ale isto všetko vyliečil a vyriešil. Musel som prejsťriadny kus cesty, aby ma slnko, ktoré na dlhý čas zašlo, ohrialosvojimi lúčmi. Nie, nenašiel som novú lásku. Len som pochopil. Zpočiatku neriešiteľné "puzzle" dostali reálny obraz a všetko do sebazapadlo. Akoby som vyšiel z tunela. Znova som si začal naplnovychutnávať život bez smutného pocitu, že všetko pekné prežívamsám. Skaly, hory, svieži ranný vzduch, modré nebo alebo dobrá hudba maznova začali tešiť.

Nehľadám, čakám

Užívam si to. Pocit slobody, najmä tej citovej, je neuveriteľnýpozitívny. Nehovorím, že mi občas nechýba "ľudské teplo". Som človek,teda svojím spôsobom zviera a jar, prinášajúca intenzívne podnety somnou robí všeličo. Častokrát sa pristihnem pri tom, ako čumím dovýstrihu dobre obdarenej slečny, alebo sa nedokážem odpútať odpohupujcich sa plodných bokov. Pohľady, vône, krivky, pohyby. Prírodesa neubránim. Zároveň sa snažím uvedomiť si prchavosť momentov plnýchrozkoše. Dobre viem, ako "po tom" všetko opadne. Najmä ak je za týmmiesto citov len obyčajná zvedavosť alebo potreba.

Viem, že niečo príde. Uvedomujem si svoje kvality a nedostatky, viem,čo chcem a čo nechcem, počúvam svoju intuíciu a najmä nehľadám za každúcenu. Nechcem sa zaradiť do davu upotených slintajúcich chlapov, ktoríza každú cenu "chcú".

Žiaden človek ma neurobí trvalo šťastným, Upäť sa na niekoho s pocitom,že s ním "budem naozaj šťastný" je utopia. Radosť a šťastie sú najmävecou vnútorného postoja a pohľadu na život. Zbytočné nádeje v niekohoiného sú len cestou do pekla. Aj ten najkrajší a dokonalý vzťah sa razskonči - smrťou. Nehovorím, že odmietam akýkoľvek vzťah. Ak príde,budem sa z neho tešiť a užívať si ho, tentokrát ale s poznaním a snadhľadom. Dúfam, že som na to dostatočne silný.

Filip Jánoš

Filip Jánoš

Bloger 
  • Počet článkov:  79
  •  | 
  • Páči sa:  1x

Ľahké kroky, už cítia beh, v našich stopách sa roztápa sneh, už nič viac nepadá. Zoznam autorových rubrík:  Nezaradenáoutdooron the roadSúkromné...len tak...

Prémioví blogeri

Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu