Buchty na pare

Týchto obligátnych sto znakov môžete v pohode preskočiť. Perex je povinný a mne sa nechce veľmi vymýšľať úvod k niečomu, čo pozná každý z nás od škôlky.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Jedlo tradičné, nie staré,
to sú buchty na pare.
Milujú ho deti, starci,
zjedia ho aj ľudia v práci.

Bez robenia vrások,
spravíš jemný kvások.
Stačí droždie, mlieko, cukor,
kvások sa utvorí neskôr.

Z kvásku, múky, vajca, soli,
kopy cesta hneď by boli.
Netreba však na čas tisnúť,
cesto nechaj samé kysnúť.

Ulož ho na dosku múčnu,
precvičíš si aj kosť kľúčnu.
Začneš masu silou vaľkať,
nemusíš však po nej skákať.

Na štvorce cesto pokrájaj
lekvár na ne naváľaj.
Rukami cesto začaruj,
buchty z neho vytvaruj.

Nesláv, nemáš hotovo,
ale ber to športovo.
Netreba buchty dlho variť,
stačí ich pár minút pariť.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Daj na pokrm maslo.
Kakao sa tiež našlo.
Kuchyňou sa šíri zvesť,
že už môžeš buchty jesť.

Filip Pančík

Filip Pančík

Bloger 
  • Počet článkov:  23
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Som krásny, múdry a skromný. Hlavne skromný! Taktiež som obyčajný ľudský kritik všetkého, čo mu padne do oka. Chlap so záľubou vo varení, jedení a písaní detských básničiek. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Iveta Rall

Iveta Rall

49 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

273 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

2 články
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
SkryťZatvoriť reklamu