Buchty na pare

Týchto obligátnych sto znakov môžete v pohode preskočiť. Perex je povinný a mne sa nechce veľmi vymýšľať úvod k niečomu, čo pozná každý z nás od škôlky.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Jedlo tradičné, nie staré,
to sú buchty na pare.
Milujú ho deti, starci,
zjedia ho aj ľudia v práci.

Bez robenia vrások,
spravíš jemný kvások.
Stačí droždie, mlieko, cukor,
kvások sa utvorí neskôr.

Z kvásku, múky, vajca, soli,
kopy cesta hneď by boli.
Netreba však na čas tisnúť,
cesto nechaj samé kysnúť.

Ulož ho na dosku múčnu,
precvičíš si aj kosť kľúčnu.
Začneš masu silou vaľkať,
nemusíš však po nej skákať.

Na štvorce cesto pokrájaj
lekvár na ne naváľaj.
Rukami cesto začaruj,
buchty z neho vytvaruj.

Nesláv, nemáš hotovo,
ale ber to športovo.
Netreba buchty dlho variť,
stačí ich pár minút pariť.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Daj na pokrm maslo.
Kakao sa tiež našlo.
Kuchyňou sa šíri zvesť,
že už môžeš buchty jesť.

Filip Pančík

Filip Pančík

Bloger 
  • Počet článkov:  23
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Som krásny, múdry a skromný. Hlavne skromný! Taktiež som obyčajný ľudský kritik všetkého, čo mu padne do oka. Chlap so záľubou vo varení, jedení a písaní detských básničiek. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Post Bellum SK

Post Bellum SK

92 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Anna Brawne

Anna Brawne

108 článkov
Pavel Macko

Pavel Macko

189 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

300 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu