reklama

Čo by som robila, keby mi ostávala len 5 dní života?

Predpokladám, že nad takouto otázkou sa niekto len tak bežne nezamýšľa. Každý si žije svoj každodenný život, s každodennými, aj keď možno malichernými starosťami a téma smrť je pre nás akési tabu.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (13)

Smrť je však súčasťou nášho života, čo síce znie dosť paradoxne, no je to tak. Isto, nikto z nás si nepredstavuje, že zomrie mladý, alebo ho už možno zajtra postihne nejaké nešťastie. Smrť sa nám spája so starobou, starými nevládnymi ľuďmi, ktorí sú pripútaní na lôžko, či s tými, ktorí sa trápia so zákernou chorobou. A práve táto choroba nás môže pripraviť aj o tie posledné okamihy nášho života.

Vedeli by sme sa s tým vôbec vyrovnať a užiť si tých päť dní naplno? Alebo by sme sa len ľutovali? Neviem si predstaviť, že mi zostáva len týchto päť krátkych dní života. Veď to nie je ani týždeň! A ten tak rýchlo uteká. Čo sa dá vlastne za päť dní stihnúť? Možno by som sa rýchlo hnala za tým, čo mi počas života nebolo dopriate, alebo čo som ešte nestihla. Ale čo by to bolo? Vždy som chcela vyskúšať paragliding, rýchlu jazdu vo formuli F1, či zorbovanie.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Viem však, že všetko to, čo chcem by som za taký krátky čas určite nestihla. No neviem si ani predstaviť, že by som svoje posledné dni strávila zavretá doma, kde by som sa len ľutovala a čakala na niečo, čo je aj tak neodvratné. A možno by som týchto päť dní využila na to, aby som ich mohla stráviť so svojimi blízkymi a známymi, na ktorých mi tak záleží. Lebo len to je v živote dôležité. Rodina, láska, porozumenie. A možno by som z tohto sveta odchádzala šťastná...

Denisa Frianová

Denisa Frianová

Bloger 
  • Počet článkov:  35
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Optimisticky depresívna... Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradenéStarám sa do vás, no a čo?!

Prémioví blogeri

Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu