Gabriel Brázdil
Remeslo
Myslím si, že byť kuchárom znamená viac. Myslím, že je dôležité sa odhodlať a vzdelávať. Vzdelávaju nás, vzdelávajú kuchárov?
Profesionál skúsenosťami Zoznam autorových rubrík: Metamorfózy vo varení, Zaujímavé recepty, Vtipné zážitky z gastronómie, Pohľad na svet varenia, Inventúra chladničky
Myslím si, že byť kuchárom znamená viac. Myslím, že je dôležité sa odhodlať a vzdelávať. Vzdelávaju nás, vzdelávajú kuchárov?
Aj vám sa niekedy zdá, po otvorení chladničky, že nič nemáte? Snáď všetci z nás si denne pokladáme otázku: "Čo budem dnes variť?" Možno iba nemáte nápad, a cesta k úspešnému obedu, či večeri, je priamo pred vami. Len sa po nej odvážne vydať. Skúsme teda načrieť do tajov inventúry chladničky a prebádať mystiku varenia :)
Ako sa ponoriť do sveta gastronómie vlastným pričinením...
Dnes si predstavíme recept z mojej dielne. Tento recept je náročnejší na čas, no výsledný efekt a chuť stojí za to. Jedného dňa som premýšľal nad tradičnými slovenskými receptami. Bádal som, skúšal som konštruovať v hlave. No tradičné slovenské recepty sú vo veľmi úzkom kruhu sprevádzané haluškami, cez pirohy, až po "jánošíkov ražeň". A tak Vám prinášam, pre mňa, tradičný slovenský recept v kabáte "cuisine nouvelle".
Niekedy sa zamyslím a s pohŕdavým úsmevom na tvári si uvedomím, že malá mrkvička v mojom jedle podávanom v nemenovanej reštaurácii, či na návšteve, nie je súčasťou jedla. Nepatrí tam. Hanbím sa, z profesionálneho hľadiska, za ňu. Dokonca, i ja som varil spôsobom malých mrkvičiek. Dokonca, i ja som používal dochucovadlo, ktoré už, takpovediac, straší svet gastronómie. Dokonca, i ja som používal vegetu.