reklama

Najedení, ale nevzdelaní

S padajúcimi preferenciami skúša Smer všetko. Najnovšie aj školské obedy „zdarma.“ Už sú tak mimo reality, že ani nevedia, že školstvo nie je o jedení, ale o vzdelaní.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (26)

Že tento populistický nezmysel pripadal normálny bývalému premiérovi, to chápem. Že to pripadalo normálne bývalému ministrovi školstva, ktorý je premiérom, tomu naozaj nerozumiem.

Naozaj nevie, čo v školstve chýba? Telocvične nie sú na polovici základných škôl. V septembri školám chýbal 1 milión učebníc a nemali z čoho učiť. Kvalita učebníc je zúfalá – 82 % riaditeľov sa vyjadrilo, že kvalita a dostupnosť učebníc na Slovensku sú zlé. Máme najhorší výsledok na svete vôbec. Učitelia majú žalostne nízke platy v porovnaní s inými ľuďmi s VŠ vzdelaním. Kuchárky nezarábajú ani minimálnu mzdu. Vybavenie škôl je biedne. A naši žiaci sa v medzinárodných meraniach stále zhoršujú. Najnovšie už na Slovensku zaostávajú za zvyškom sveta aj štvrtáci na základnej škole.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Čo z tohto ide riešiť vláda? Nič. Prichádza s obedmi „zadarmo.“ Ani jeden zo spomenutých problémov ich netrápi. Skutočné problémy v školstve sú im ukradnuté a tak idú zaplatiť žiakom obedy za 106 miliónov eur, lebo aspoň tak si získajú nejaké hlasy. Lebo vzdelanie je dlhodobé, jeho výsledok uvidíte po rokoch (či sa vaše dieťa uchytí v živote, uživí, ale pôjde na úrad práce). Ale to 1 euro na obed uvidíte hneď.

Táto vláda nič iné nevie. Vie iba kupovať voličov. Riešenia nemá. Jej výsledky v školstve sú prinajlepšom nulové (ak nie mínusové, konkrétne mínus 300 miliónov eur, ktoré rozdala vláda schránkovým firmám na vedu a ktoré teraz zaplatí Slovensko a nie EÚ). A ani populistická rétorika už ľudí nebaví a nezískava také percentá ako kedysi.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

A tak ostalo jediné: kupovať si voličov a uplácať ich sociálnymi balíčkami. Hospodáriť v prospech pár vyvolených, robiť z ľudí sociálne prípady a dávať im almužnu, nech sa tešia a odovzdajú svoje hlasy.

Čo na tom, že vaše deti budú nevzdelané. Hlavne nech sú najedené. A možno im za to dáte svoj hlas, aby mohli ďalšie 4 roky celé toto robiť odznova. Potom si na to po rokoch spomeňte, keď si vaše deti nebudú vedieť nájsť prácu a vy ich budete živiť z dôchodkov a pár eur, ktoré vám podhodili v sociálnych balíčkoch.

Branislav Gröhling

Branislav Gröhling

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  101
  •  | 
  • Páči sa:  12x

Exminister školstva, poslanec NR SR, člen školského výboru, bývalý poradca pre školstvo na BSK. Vyše 10 rokov som robil vzdelávanie na odborných školách, kde sme na školy prinášali najlepšie poznatky z praxe. Venujem sa školstvu, spoločenským a liberálnym témam, mám rád kávu (ristretto), dobré jedlo, príležitostne aj dobrý rezeň. ☕️🍝🍗 Zoznam autorových rubrík:  školstvoNezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu