reklama

Euro-Neeuro, mám ho plné zuby!

Novú menu máme v obehu už dva týždne a je mi skutočne trápne to priznať, ale žiadny dôchodca na to nenadáva toľko ako ja. Pri každom platení počujem v duchu zvolanie: „Korunka, kde si?“

Písmo: A- | A+
Diskusia  (33)

 Krásna optimistická reklama, kde mi mini kreslené Euro vysvetľuje, že do 16.januára budem môcť ešte platiť v korunách, ale vydávať mi budú len v Eurách. A predavačka v tom položí na pult zostatok 10 a 5 € bankovku a Euro a 50 centov v minciach.

   Za 14 dní mi v žiadnom obchode nevydali bankovku! Či zaplatím 10 € či 50 € furt dostanem zostatok v centíkoch a iných minciach. Cítim sa ako v stredoveku, keď o papierových peniazoch nemali ani šajn. Nikomu nerobí problém nahrabať v pokladni aj 20 €. Ja pri najbližšom nákupe schválne vysypem môj euromešec a začnem si prepočítavať. Už ignorujem aj poznámky a sťažnosti od za mnou stojacich a samotných predavačiek. Zrazu to každému prekáža!

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

   Musela som si kvôli tomu kúpiť druhú peňaženku. Doklady, karty, „papierové“ v jednej a drobné centy v špeciálnej peňaženke k tomu určenej. Tiež by ma veľmi zaujímal racionálny dôvod existencie jedno a dvoj centových mincí. Okrem toho, že ich reálna hodnota je takmer žiadna a o ich praktickosti tiež pochybujem.

  Narábať s ním nevedia ani niektorí čašníci. Po skúške sme skočili na obed a kamarátka sumu 140 Sk chcela zaplatiť 500 korunáčkou. Odmietol jej vydať Eurá, lebo ich nevie prepočítať. Situácia sa skončila tak, že si doniesol kalkulačku a poprosil nás, aby sme si samy vypočítali, koľko má vrátiť. Som presvedčená, že aj keby sme tie koruny vynásobili 30,136 on by si to ani nevšimol. Príšerne ma znervózňujú aj pekné okrúhle ceny v obchodoch. 2,67€, cent hore, cent dole.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

  Možno som len deprimovaná počasím a hrozbou, že plyn ani o 11 dní neucítime a bude ešte horšie a zlosť si snažím podvedome vybiť na nevinnom platidle.  

Tímea Gurová

Tímea Gurová

Bloger 
  • Počet článkov:  31
  •  | 
  • Páči sa:  0x

priateľská- ambiciózna- vtipná- sarkastická- liberálna- zvedavá- úprimná- slobodná- nezručná- komunikatíva- energická- optimistická- záhadná- škorpiónska- sebavedomá- aktívna- nedôverčivá- tolerantná- usmievavá- slušná- nedočkavá- empatická- a majúca vždy pravdu...:) Zoznam autorových rubrík:  na zamyslenieVzťahyjemne politickézase som sa zamiešalamy life:)SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

75 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu