Ako som sa vysporiadal s pánom doktorom Bukovským

Koncom septembra som vyslovil svoju oficiálnu nechuť nad knihou a radami pána Bukovského. Z celého toho mi vyšlo, že som ešte príliš mladý, aby som ocenil veľkosť tohto človeka. A nie príliš skúsený, aby som zbadal, akú galibu si robím, keď nepočúvam rady tohto doktora s veľkým D a malým r. Hlboko som sa zamyslel (1 minútu a 6 sekúnd), ba aj troška ma pichlo v zadnom laloku priečne postaveného mozgu z horizontálnej strany hlavy, rovno tam nad buľvami. Zobral som si rady k srdcu a dnes chcem vykonať nápravu, ktorú som spôsobil svojim nezodpovedným správaním sa. Áno, konečne som patrične zostarol a zmúdrel, takže na revanš pán Bukovský....od tohto roku 2010 je 2. októbrová sobota v našej rodine vyhlásená ako deň za zdravú výživu....deň Dr. Bukovského.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (37)

Viem, že takýchto dní bude asi viac v roku kedy sa zdravá výživa spomína, ale takýchto osvetových dní nikdy nie je dosť. Núkalo by sa možno viac mien, komu venovať tento deň, ale povedzme si pravdu, pán Bukovský je najväčší propagátor zdravej výživy u nás, pardón oprava, najväčší medializovaný propagátor zdravej výživy u nás. Náplň dňa je jednoduchá, stravovať sa čo možno najzdravšie po celý deň.

Deň som začal veľmi prozaicky, bol som smädný. Tak hajde, čistú vodu a trošku sirupu asi tak deci, to je máličko. Keďže ideme hneď na nákup. Tak rýchlo niečo zdravé pod aj nad zub. Horalka je chvalabohu vždy po ruke. Nečudujte sa, obsahuje tie najzdravšie arašidy. Nákup na taký prázdny horalkový žalúdok je veľmi dobrá vec, nakúpite aj to čo nemajú.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Prišiel čas raňajok. Najprv treba pripraviť žalúdok. Trošku kofolky ho vybublinkuje. Ale samozrejme, že je bez cukru. A potom už raňajočky, taaak, dáme feferónky tie sú predsa megazdravé, to musíte všetci uznať. Už ich len dochutíme nejakou salámou, majonézou, farbivom a máme skvelý zdravý pikantný šalát. Pol kila sme kúpili, takže 25 deka je mojich, k tomu samozrejme žemlička, síce biela bielunká ako sneh, ale pozor na vrchu je sezam a ľan a iný vtáčí zob.

Idem von s malým synom, kočíkovať, tak si beriem zo sebou milu, nebojte sa, obsahuje predsa mliečko.

Vraciam sa značne hladný. Čakám ešte na obed, tak ešte dojedám pikantný šalátik a potom už len čakám. Dnes máme totiž strašne zdravý obed, a to konkr. cesnak. Samozrejme samo o sebe cesnak nebudeme jesť a tak ho dopĺňame práve dokončenými langošmi. A už sa to rynie:

SkryťVypnúť reklamu

Langoš č. 1 - žalúdok treba pripraviť - langoš s cesnakom

Langoš č. 2 - žalúdok štartuje - langoš s cesnakom a syrom

Langoš č. 3 - žalúdok je naštartovaný - langoš s cesnakom, kečupom a syrom

Langoš č. 4 - žalúdok treba pripraviť na čas bez jedla - langoš s cesnakom a tatárskou

Taaaak, už je po obede. Spokojne sa oblizujem, koľko cesnaku som práve pojedol. Zapíjam to ešte dobrým pivkom, samozrejme pre lepšie trávenie. A teraz poobedná siesta, ale tú nemožno začať nijak inak ako koláčikom. Takže ešte pudingový koláč a môžeme oddychovať.

Na poobedie sú už pripravené nejaké sladké záležitosti, či už keksíky, čokoládka, koláčiky, každý podľa ľubovôle. Nemusím vám asi rozpisovať koľko zdravého mliečka a iných doplnkov obsahujú. Deň prešiel ako šaratica tráviacim traktom, a tak tu máme večer. Večera už bude ľahšia, ale zato zdravá. Nepečená torta z piškótov, pudingom, smotanou, to pekne všetko stuhnuté a vychladené. Na vrchu dochutené šľahačkou a vnútri kooooopec ovocia.

SkryťVypnúť reklamu

Tento deň nemožno zakončiť inak ako veľkou zdravou oslavou. Prišli svokrovci i švagrovci a začína veľká HEALTH PARTY. Všetko slané a sladké čo si viete predstaviť, k tomu pivko a fernety, či baby bavoráky. Treba sa s týmto dňom rozlúčiť dôstojne.

Ledva sa tento oslavný deň skončil, už je nevyhnutné chystať sa na ten budúcoročný. Pre krátkosť času sme nestihli totiž pripraviť ešte oficiality k tomuto dňu pána Bukovského. Dohodli sme sa na nich počas health party. Ráno budeme zahajovať slávnostným vztyčovaním vlajky. Vlajka bude mať biely podklad, na ktorom bude zobrazené bravčové koleno. Bude to za zvukov hymny od skladateľov a interpretov Filip, Lasica, Satinský.

SkryťVypnúť reklamu

Prikladám úryvok z textu (hymny):

S mäsom
keď sa stretnem s čerstvým mäsom
je mi celkom jedno kde som
k chutnému stehnu
slinky sa zbehnú
v dutine ústnej skrátka raj
naozaj naozaj

Obedovať budeme spolu a obed bude ukončený slávnostným grgom, po ktorom bude nasledovať voľný program. Pozor! Neodgrgnutie si bude znamenať veľkú neúctu, nielen k zúčastneným, ale aj k celému dňu zdravej výživy.

Dúfam, že som takto odčinil týmto gestom všetko čo som spôsobil svojou nedbalosťou, hlúposťou, mladosťou a neokrôchanosťou v tom minulom článku. Je mi to všetko ľúto a kajám sa jak kajak každý deň za to. :) Doskakavenia priatelia :).

patrik horník

patrik horník

Bloger 
  • Počet článkov:  119
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Ahojte, zdravím Vás. Vďaka za návštevu.Pekný deň vždy a všade :). Zoznam autorových rubrík:  všednostinevšednostisnárpo víkendeprírodarodinkatrošku vážnetrošku nevážneSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

766 článkov
Pavel Macko

Pavel Macko

189 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu