Recept na úspešné riaditeľovanie verejno-právnej inštitúcie

V poslednej dobe zisťujem, že nie je nič lepšieho, ako byť riaditeľ verejno-právnej ištitúcie. Treba mať trošku rozumu, pretože tento recept je určený len pre náročných.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (1)

Jednoduchý recept sa začína tým najzložitejším. Základnou ingredienciou je stať sa tým riaditeľom, býva to niekedy problém, ale všetko sa dá, keď sa chce. Samotný proces prípravy je už potom pomerne jednoduchý. Pár mesiacov v tejto funkcii je treba venovať zháňaniu všetkých dôkazov, že inštitúcia funguje tak ako funguje, že momentálny stav nezodpovedá požadovanej situácii a inštitúciu ako takú treba celú zreorganizovať. Najlepšie úplne od základov a prinajhoršom aspoň zmeniť názov, aspoň o nejakú pomlčku, buď niečo zlúčiť, alebo vylúčiť, no podľa potreby. Každopádne je dobre, aby sa zmenil aspoň názov inštitúcie. Všetko toto premiešajú naši zákonodarcovia, keďže celý doterajší proces musí prejsť schválením. Schválením to úspešne prešlo. Keď sú všetky ingrediencie kvalitne spracované, nie je dôvod, aby neprešlo.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Z toho jednoznačne vyplýva, že v rámci starej inštitúcie je momentálna zmluva predsa viazaná na starú inštitúciu, a teda pre novú inštitúciu musí byť nová zmluva. No tak, ale keď rušíme starú zmluvu, je nevyhnutnou súčasťou ukončenia zmluvy odstupné, sme predsa v právnej republike a právo treba dodržiavať. Treba zohľadniť aj odvedenú prácu, tak za to je potrebné vykázať odmenu, najlepšie vo výške niekoľkých platov. A ísť na nové miesto do novej inštitúcie?? To nie je len tak, veď je predsa dokázané, že nová inštitúcia si vyžaduje vyššie predpoklady pre jej riadenie, čiže určite nebude od veci, keď si vypýtate vyšší plat.

SkryťVypnúť reklamu

Pri prestieraní doplníme o potrebu šetrenia, a tak na záver vyhodíme pár ľudí. Môžeme a nemusíme, každému podľa vlastnej chuti.

A na záver už len popriať dobrú a nikým nerušenú chuť.

patrik horník

patrik horník

Bloger 
  • Počet článkov:  119
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Ahojte, zdravím Vás. Vďaka za návštevu.Pekný deň vždy a všade :). Zoznam autorových rubrík:  všednostinevšednostisnárpo víkendeprírodarodinkatrošku vážnetrošku nevážneSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

50 článkov
INESS

INESS

108 článkov
Lucia Nicholsonová

Lucia Nicholsonová

207 článkov
Marcel Rebro

Marcel Rebro

142 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

35 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu